Σνίτσελ χοιρινό αλά κρεμ από τον Γιώργο Τσούλη
Μία κλασσική μαμαδίστικη συνταγή, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!
Ο Γιώργος Τσούλης μας δείχνει μία εύκολη συνταγή για χοιρινό αλά κρεμ, που θα μας κάνει να γλείφουμε τα δάχτυλά μας. Ο ίδιος μας συμβουλεύει να αρωματίσουμε το αλεύρι με αποξηραμένο εστραγκόν, για περισσότερη γεύση.
Υλικά
400 γρ. χοιρινό τρανς, κομμένο σε λεπτές φέτες
330 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, θρυμματισμένο
150 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
3 αυγά, medium
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Πατάτες τηγανητές, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Ύστερα, ρίχνουμε στο τηγάνι την κρέμα, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη.
Για το σνίτσελ
Αδειάζουμε σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι, μέχρι να διαλυθούν.
Σε ένα τρίτο μπολ αδειάζουμε το ψωμί και το αφήνουμε στην άκρη.
Έπειτα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Παράλληλα, πανάρουμε τις φέτες χοιρινού περνώντας τες πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από το ψωμί.
Αφού ζεσταθεί το ηλιέλαιο, τηγανίζουμε τα σνίτσελ γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να έχουν μία τραγανή κρούστα.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: giorgostsoulis.com