Πλιγούρι με λαχανικά, για να συνοδεύσετε τα κρεατικά σας ή για να απολαύσετε ένα ελαφρύ γεύμα!

Μία πανεύκολη συνταγή για ένα ελαφρύ, αλλά και πολύ γευστικό γεύμα μας δείχνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Με λίγα υλικά, δημιουργούμε ένα νόστιμο πιάτο, που θα αρέσει σε όλους!

Υλικά

2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
1 φλ. πλιγούρι
1 κολοκύθι τρυφερό ψιλοκομμένο (ή μια πιπεριά ψιλοκομμένη)
250 γραµ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
2½ φλ. ζωμό ή ζεστό νερό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Για το εύκολο πιλάφι πλιγούρι με λαχανικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄ μέχρι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κολοκύθι και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 3΄.

Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ζεστό ζωμό.

Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.

Στο τέλος προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό ή δυόσμο.

Δείτε όλα τα μυστικά της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου για τέλειο πλιγούρι με λαχανικά εδώ.

Πηγή: argiro.gr