ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χωρίς φύλλο, είναι έτοιμη σε 40 λεπτά!
Υλικά
200 γρ. φέτα
200 γρ. ανθότυρο
2 φλιτζάνια γάλα
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. ξηρή μαγιά
1 χούφτα σουσάμι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιά λίγο από το γάλα. Σε μία μπασίνα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τα τυριά τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια με τα χέρια μας, καθώς τα βάζουμε στο σκεύος). Ανακατεύουμε και προσθέτουμε η διαλυμένη μαγιά.
Αν δούμε ότι το μίγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, βάζουμε λαδόκολλα σε ένα πυρέξ και χύνουμε το μίγμα μας. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αν θέλουμε, όταν περάσει το πρώτο 10λεπτο μπορούμε να τη βγάλουμε από το φούρνο και να την πασπαλίσουμε με το σουσάμι.
Πριν την αφαιρέσουμε από το πυρέξ, ας περιμένουμε λίγα λεπτά να κρυώσει.
Διαβάστε επίσης:
Μία εύκολη συνταγή: Μακαρονάδα με σπανάκι και φέτα
Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι από την Αντωνία Κατή
Μία συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας: Κοτόπουλο BBQ και γεμιστές ψητές πατάτες
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB- της Ελλάδας, διατήρησε σταθερές τις προοπτικές – Βλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2025
- Γιατί ο Καραμανλής έκλεισε την συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Στήριξε τον Σαμαρά
- Πραγματική φοβέρα ή προετοιμασία για ανακωχή;
- Χρηματιστήριο: Repricing των τραπεζών, αγορές σε μετοχές με μερισματική απόδοση φέρνει η πτώση των επιτοκίων κατά 0,50% από την ΕΚΤ