![](https://www.mononews.gr/wp-content/uploads/2020/02/200207144054_mprizoles-me-patates.jpg)
Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Email App
Εκτύπωση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
![Ο πόλεμος για την Τράπεζα Πειραιώς, τι έγινε σε Intrakat, ΓΕΚ και Intracom, οι μυστικές διακοπές του Σέρβου Σόλακ με τον Λαβράνο, στα 415 εκατ. το κέρδος από την πώληση της NOVA και οι εσωτερικές πισίνες του ΔΔ και της Λάτση στον Αστέρα](https://www.mononews.gr/wp-content/uploads/2024/02/240222083530_wiseman.jpg)
Ο Αμερικανός που αγοράζει Πειραιώς, ο επίμονος και ταλαντούχος Εξάρχου, το άγνωστο παρασκήνιο του πολέμου στην Βρεττού, η νέα εταιρεία του Περιστέρη, ποιοι υπουργοί έχουν… beef, τι συμβαίνει με Χρυσή και Νικόλαο κι ένα δείπνο εφοπλιστή στο Matsuhisa
![Αθήνα, Μοναστηράκι και Ακρόπολη](https://www.mononews.gr/wp-content/uploads/2019/11/191101110559_Things-to-do-in-athens-at-night-greece-1.jpg)
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα
![](https://www.mononews.gr/wp-content/uploads/2020/01/200108121422_gemisto-mosxari-feta-768x645.jpg)
Μία γευστική συνταγή: Μοσχάρι γεμιστό με φέτα
Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες, αγαπημένο οικογενειακό φαγητό που λατρεύουν μικροί μεγάλοι.
Υλικά Συνταγής
- 10 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- 10 μεγάλες πατάτες
- 4 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. νερό
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι
- 1 πορτοκάλι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τις χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες είναι σημαντικό να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας μπριζόλες λαιμού που να είναι χοντρές σε πάχος, αλλιώς θα γίνουν σκληρές και στεγνές.
Αν οι μπριζόλες έχουν αρκετό λίπος, που συνήθως έχουν,χαράζουμε ελαφρές χαρακιές στο εξωτερικό λίπος.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί και τα ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 30΄επιπλέον, ανακατεύοντας πότε πότε τις πατάτες με τα υγρά του ταψιού και γυρίζοντας πλευρά στις μπριζόλες.
Πηγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
ΣΧΟΛΙΑ