ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο σεφ υπενθυμίζει ότι, αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε χοντρό τραχανά, θα χρειαστούμε περισσότερη ώρα βρασμού.
Υλικά
300 γρ. ξινό τραχανά, ψιλό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1320 ml ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον τραχανά, την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 10-15 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, τη σερβίρουμε ζεστή.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεναγήθηκε στο «στολίδι» της Νέας Ιωνίας
- Γεωργιάδης σε Λατινοπούλου: Ο υπουργός Οικονομικών του Τραμπ είναι γκέι, η woke ατζέντα δεν αφορά τον γάμο των ομοφύλων
- Παύλος Μαρινάκης: Ενωτική η ομιλία Καραμανλή, από τον Σαμαρά είχαμε προσβολές και ύβρεις
- Goldman Sachs: Οι προβλέψεις για τράπεζες και Γενικό Δείκτη το 2025