Το αγαπημένο γλυκό της εποχής μέσα από μία εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει την ιδανική συνταγή για να ετοιμάσουμε το αγαπημένο γλυκό των ημερών, τον χαλβά, σε μία πιο θρεπτική διάσταση, με την προσθήκη ταχινιού. Το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. γλυκόζη
70 γρ. νερό
350 γρ. ταχίνι
1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
Για το σερβίρισμα

μέλι
χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μεγάλο μπολ.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το νερό και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να γίνεται καραμέλα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σε τρεις δόσεις στο μπολ με το ταχίνι ανακατεύοντας πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η τέλεια συνταγή για ντολμαδάκια γιαλαντζί από τον Άκη Πετρετζίκη

Η πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε: Στριφτάρια με καπνιστή πανσέτα και μυζήθρα

Η παραδοσιακή συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για τέλειο μπριάμ

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση