Ένα ελαφρύ πιάτο, με πλούσια γεύση

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξουμε εναλλακτικά μπιφτέκια ψαριού μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Έτσι, θα έχουμε στο τραπέζι μας τα αγαπημένα μας μπιφτέκια, αλλά και το πολύ θρεπτικό ψάρι, με έναν τρόπο που θα αρέσει σε όλους.

Δοκιμάστε το!

#tsoulotip: Μπορούμε να βάλουμε και 100 γρ. φιλέτο ψαριού παραπάνω, αν επιθυμούμε πιο έντονη γεύση.

Υλικά

300 γρ. φιλέτο γλώσσας, βρασμένο

300 γρ. πατάτες, βρασμένες

90 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

¼ μάτσο μαϊντανού, ψιλοκομμένο

Χυμό από 1 λεμόνι

1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο

½ πράσο, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Αλεύρι, για το πανάρισμα

Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

Tartar sauce

Πράσινη σαλάτα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το πράσο, το σέλερι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα, αδειάζουμε τα παραπάνω λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις πατάτες, το φιλέτο γλώσσας, το μαϊντανό, τη φρυγανιά, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Έπειτα, φτιάχνουμε μπιφτέκια των 100 γρ. με το παραπάνω μείγμα, τα πανάρουμε με λίγο αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Το τέλειο γλυκό για την καραντίνα: Πεντανόστιμο μπανόφι με λίγα υλικά & απλά βήματα

Ένα θρεπτικό πιάτο για τον χειμώνα: Σούπα με καρότο & ταχίνι

Η συνταγή για κρέας που λιώνει στο στόμα: Χοιρινό με δαμάσκηνα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση