Τρυφερά κομμάτια μοσχαριού, μαγειρεμένα σε κόκκινη πεντανόστιμη σάλτσα με μπαχαρικά, μία συνταγή που απογειώνει το τραπέζι.

Μία γεύση εξ Ανατολής ετοιμάζει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μας δείχνει την συνταγή. Ανατολίτικο μοσχάρι τας κεμπάπ, μαγειρεμένο με μία πεντανόστιμη σάλτσα. Θα το απολαύσετε.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι ελιά – χτένι σπάλας
1 κουταλιά βούτυρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 δαφνόφυλλο
3-4 μπαχάρια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το μοσχάρι τας κεμπάπ, κόβοντας το μοσχάρι σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς. Αφού το στεγνώσουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, το πανάρουμε στο αλεύρι και τινάζουμε το περίσσευμα.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές, για 4-5 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί για 4 – 5 λεπτά, χωρίς να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τον πελτέ στην κατσαρόλα και τον τρίβουμε με σπάτουλα ή κουτάλα. Αφήνουμε για 1 λεπτό να ψηθεί και να βγάλει τα αρώματα του.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το μισό αλκοόλ. Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος, ίσα που να σκεπάζει το κρέας.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Αφήνουμε το μοσχάρι τας κεμπάπ να βράσει σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Η σάλτσα πρέπει ίσα ίσα να κοχλάζει.

Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μπαχαρικά κι αλατοπιπερώνουμε.

Επιβάλλεται να σερβίρετε το λαχταριστό μοσχάρι τας κεμπάπ με ρύζι ή ακόμα καλύτερα με παραδοσιακό ανατολίτικο ατζέμ πιλάφι! Δείτε πώς να το φτιάξετε εδώ.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Η τέλεια συνταγή για ένα ελληνικό πιάτο: Λαχανοντολμάδες

Μία πρωτότυπη συνταγή του Άκη που θα μας κερδίσει: Γλυκοπατάτες γεμιστές με φέτα

Η εύκολη συνταγή για το τραπέζι της Δευτέρας: Πιλάφι Μιλανέζα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση