ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά μέσα από τη συνταγή του γνωστού σεφ
Λαχταριστό κορμό σοκολάτας ετοιμάζει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης και μας δείχνει την ιδανική συνταγή να πετύχουμε απόλυτη γεύση και απόλαυση χωρίς τέλος.
Δοκιμάστε το!
Υλικά
Για το παντεσπάνι
3 ασπράδια
3 κρόκους
1 πρέζα αλάτι
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
140 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
Για την γκανάζ
600 γρ. κουβερτούρα
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τον κορμό
30 γρ. κονιάκ
ζάχαρη άχνη
κεράσια, kirsch
φυσαλίδες
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το αλάτι και τα 30 γρ. ζάχαρη.
Αυξάνουμε ταχύτητα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με τα 50 γρ. ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν πολύ και να ασπρίσουν (8-10 λεπτά)
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπε μαρί και αφού κρυώσει λίγο και φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου την ενσωματώνουμε στο μείγμα των κρόκων με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
Ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων.
Θυσιάζουμε το 1/4 από αυτή για να αφρατέψει το μείγμα ανακατεύοντας τη γρήγορα με μια μαρίζ και μετά σιγά σιγά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι φούρνου 30 x 40 εκ., που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα. Είναι σημαντικό να βουτυρώσουμε και να πασπαλίσουμε με κακάο τη λαδόκολλα, γιατί αλλιώς μπορεί να κολλήσει το μείγμα επάνω της.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15-17 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει σκεπάζοντάς το με μία πετσέτα για 2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει.
Για την γκανάζ
Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Με το που πάρει βράση η κρέμα μας αφαιρούμε από τη φωτιά και την ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα.
Αφήνουμε για ένα λεπτό μέχρι να πάρει θερμοκρασία η σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια λεία γκανάζ.
Απλώνουμε σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. και με την βοήθεια μίας μαρίζ ανακατεύουμε την γκανάζ ώστε να μπορέσει να κρυώσει (15-20 λεπτά).
Για τον κορμό
Στήνουμε μια καθαρή λαδόκολλα πάνω στον πάγκο εργασίας μας.
Αφαιρούμε το παντεσπάνι από τη λαδόκολλα και το αναποδογυρίζουμε πάνω στην καινούρια λαδόκολλα.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου ραντίζουμε με το κονιάκ το παντεσπάνι μας.
Απλώνουμε από πάνω με μια μαρίζ τα 2/3 από τη γκανάζ μας. Κρατάμε λίγη γκανάζ στο μπολ για να διακοσμήσουμε το ρολό μας στο τέλος.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
Διαβάστε ακόμη:
Borscht: Η συνταγή για την παραδοσιακή ουκρανική σούπα που θα λατρέψουμε
Η τέλεια συνταγή για την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα
Η λιχουδιά που θα λατρέψουμε: Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με καρύδα
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χριστούγεννα στον Πειραιά – Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για Τρίτη 24 Δεκεμβρίου
- J.P. Morgan για ΔΕΗ: Η κορυφαία ανάπτυξη συνεχίζεται, αύξηση της τιμής στόχου στα €17,9
- Regency Casino Mont Parnes: Μια μαγική «χώρα των θαυμάτων»
- Μητσοτάκης: Οι αποφάσεις του βουνού και ο χρόνος των ανακοινώσεων για την προεδρία της Δημοκρατίας