Ένα αγαπημένο πιάτο μέσα από μία ελαφριά συνταγή για να μην έχουμε καθόλου τύψεις!

Μια πεντανόστιμη συνταγή για να μαγειρέψουμε διαφορετικά το παστίτσιο, έτσι ώστε να είναι πιο ελαφρύ και να μην έχουμε τύψεις μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης. Έτσι, απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας φαγητό χωρίς ενοχές.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

Για τον κιμά

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 πιπεριά κόκκινη
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. κύμινο
800 γρ. κιμά γαλοπούλας
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1/4 ματσάκι μαϊντανό

Για τη μπεσαμέλ

100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο γάλα, light
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
100 γρ. τυρί light

Για τα σπαγγέτι

500 γρ. bucatini, ολικής άλεσης
αλάτι

Για τη σύνθεση

200 γρ. τυρί light
πιπέρι
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 αβγό, μεσαίο
1 ασπράδι, από μεσαίο αβγό

Για το σερβίρισμα

μαϊντανό

Εκτέλεση

Για τον κιμά

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το κύμινο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Βάζουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά για να πάρει χρώμα ο κιμάς.

Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.

Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη μπεσαμέλ

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.

Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει και να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε τον κρόκο, το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Για τα σπαγγέτι

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τα σπαγγέτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και σουρώνουμε.

Για τη σύνθεση

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Μία συνταγή πειρασμός για την καραντίνα: Γιουβέτσι με σπετσοφάι

Η οικονομική συνταγή της καραντίνας: Παριανοί ρεβυθοκεφτέδες που θα μας ξετρελάνουν

Η τέλεια συνταγή για ένα παραδοσιακό πιάτο: Παπουτσάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση