Μία εναλλακτική πρόταση πρωινού & σνακ με μπισκότα καρότου, χωρίς προσθήκη ζάχαρης!

Την τέλεια λιχουδιά ετοιμάζει για εμάς ο Γιώργος Τσούλης και μας δείχνει την ιδανική συνταγή για να την φτιάξουμε και εμείς. Μπισκότα βρώμης, λοιπόν, με καρότο, μία νόστιμη συνταγή, αλλά και ελαφριά, καθώς δεν έχει καθόλου ζάχαρη.

#tsoulotip: Στραγγίζουμε πολύ καλά τα καρότα, ώστε να μην υπάρχει περιττή υγρασία στο μείγμα για τα μπισκότα.

Υλικά

100 γρ. βρώμη, αλεσμένη

90 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, κοσκινισμένο

70 γρ. καρότο, τριμμένο

2 κ.σ. λάδι καρύδας

1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 ¼ κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

¼ κ.γ. αλάτι

1 ασπράδι αυγού

75 ml γάλα, πλήρες

60 ml σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα τριμμένα καρότα σε μία βαμβακερή πετσέτα και να την πιέζουμε πάνω από ένα μπολ, ώστε να αφαιρέσουμε τα υγρά τους.

Μόλις στραγγίσουν, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε σε ένα μπολ τη βρώμη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη.

Έπειτα, σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το λάδι καρύδας, τη βανίλια, το ασπράδι αυγού κι ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αμέσως μετά, προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι σφενδάμου και το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε στο ίδιο μπολ το μείγμα με το αλεύρι κι ανακατεύουμε εκ νέου με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Κατόπιν, ρίχνουμε τα καρότα, ανακατεύουμε εκ νέου, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη που εφάπτεται στη ζύμη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει το μείγμα.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση