ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ξενοδοχειακός όμιλος Μήτση είναι ο μισθωτής του ασφαλιστικού ακινήτου – φιλέτου στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Χαριλάου Τρικούπη.
Το ακίνητο κατακυρώθηκε στη Mitsis Hotels έναντι μηνιαίου μισθώματος 70.000 ευρώ, με διάρκεια σύμβασης τα 35 χρόνια και δυνατότητα παράτασης επιπλέον 10 ετών. Σκοπός είναι το κτίριο να λειτουργήσει ως ξενοδοχειακή μονάδα τουλάχιστον τεσσάρων αστέρων κι αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ο ΕΦΚΑ, ιδιοκτήτης του ακινήτου, είχε θέσει ψηλά τον πήχυ για τις προδιαγραφές που θα έπρεπε να πληροί ο υποψήφιος operator. Θυμίζουμε ότι προϋπόθεση ήταν ο μισθωτης να διαθέτει εμπειρία στην διαχείριση τουλάχιστον τριών τετράστερων ξενοδοχείων, ένα εκ των οποίων υποχρεωτικά θα πρέπει να έχει δυναμικότητα άνω των 100 δωματίων, ενώ ως φορέας θα έπρεπε να έχει ίδια κεφάλαια 30,4 εκατομμυρίων.
Οι επενδύσεις που κρίνει ο ΕΦΚΑ ότι πρέπει να γίνουν υπολογίζονται σε 15,2 εκατ. ευρώ, ώστε το ακίνητο να ανακαινιστεί και να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο πόλης.
Το κτίριο βρίσκεται δίπλα στο Ρεξ και κοντά στο Τιτάνια και το παλιό ξενοδοχείο Ματζέστικ, έχει συνολική επιφανείας 7.115 τ.μ. και αποτελείται από ισόγειο, ημιόροφο και τέσσερις ορόφους. Στο επίπεδο του ισογείου συνολικής επιφάνειας 1.264,60 τ.μ. υπάρχουν καταστήματα (καφέ αναψυκτήριο, κατάστημα ξηρών καρπών, κατάστημα πώλησης – επισκευής ορολογιών, βιβλιοπωλείο, αρωματοπωλείο, κατάστημα ειδών δώρων και πώλησης μουσικών οργάνων) και ο κινηματογράφος Ιντεάλ, η χρήση του οποίου είναι διατηρητέα. Μάλιστα, προ ημερών έγινε γνωστό απο το υπουργείο Εργασίας (στο οποίο υπάγεται ο ΕΦΚΑ) ότι η χρήση κινηματογράφου στο κτίριο θα διατηρηθεί.
Το κτίριο οικοδομήθηκε την δεκαετία του 1880 και ανήκει στο σύμπλεγμα των τεσσάρων κατοικιών που ανήγειρε ο Ερρίκος Σλήμαν στην Πανεπιστημίου. Πιθανολογείται ότι σχεδιάστηκε από τον Έρνστ Τσίλλερ. Στον αναγκαστικό πλειστηριασμό της Εθνικής Τράπεζας, το 1887, το κτήμα περιήλθε από τον οφειλέτη της τράπεζας Δ. Τοσίτσα στον Ερρίκο Σλήμαν. Μετά το θάνατο του τελευταίου και με απόφαση δικαστηρίου το 1892 το ακίνητο περιήλθε στην ιδιοκτησία της κόρης του Ερρίκου Σλήμαν και το 1939 μεταβιβάστηκε στο Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού της Εθνικής Κτηματικής και της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το ενδιαφέρον για την αξιοποίηση από τον ιδιωτικό τομέα ήταν υψηλό, με αποτέλεσμα να παραταθεί η προθεσμία υποβολής προσφορών έως τις 23 Νοεμβρίου, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένη για το πρώτο δεκαήμερο του προηγούμενου μήνα.
Διαβάστε επίσης
Οικογένεια Αγγελόπουλου: Σε «νέα» χέρια τα… μισά ακίνητα που βγήκαν στο σφυρί
Μπλε Κέδρος: Πρόστιμα 7 εκατ. ευρώ για αυθαιρεσίες στο ξενοδοχείο στο Κουκάκι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οικογένεια Γεωργούδη: Οι ελαιοπαραγωγοί από το Πήλιο που κατακτούν τον… Parthenon της παγκόσμιας αγοράς ελιάς
- Τι φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τα μέλη ΔΣ των εταιρειών: Οι ποσοστώσεις και η δυσκολία εξεύρεσης κατάλληλων στελεχών
- Εφιαλτικά τα σενάρια για την ελληνική ακτοπλοΐα – Η κυβέρνηση αναζητά λύσεις για να μην εκτοξευτούν τα εισιτήρια
- Στον «αέρα» το Mega News, έρχεται το Athletico, γιατί δεν πουλάει ο Ιβάν, νέες συνεργασίες για Κοκλώνη και 2 δημοσιογράφοι γίνονται… ηθοποιοί