ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ακόμη ένα χτύπημα έρχεται για τον Κωστή Παπαδημητρακόπουλο, τον επιχειρηματία που συνέδεσε το όνομά του με το σκάνδαλο της Globo. Στις 29 Ιουνίου η DoValue βγάζει στο σφυρί τη μεζονέτα στην Κηφισιά, ζητώντας 440 χιλ. ευρώ κατ’ ελάχιστο.
Ο πλειστηριασμός αφορά τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες, ενός συγκροτήματος, αποτελούμενου από τρεις διώροφες κατοικίες με κοινό υπόγειο, χτισμένο σε οικόπεδο 762 τ.μ.. Η κατοικία αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο, που επικοινωνούν εσωτερικά με σκάλα. Η κατοικία αυτή έχει δική της ανεξάρτητη είσοδο στο ισόγειο από το εμπρόσθιο τμήμα του χώρου αποκλειστικής χρήσης της επί της οδού Γ. Λύρα, όπου έχει και πρόσοψη.
Το ισόγειο της μεζονέτας αποτελείται από χώρο υποδοχής, καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, W.C., ιματιοθήκη, την κλίμακα επικοινωνίας με τους άλλους ορόφους, φρέαρ ανελκυστήρα, έναν ημιυπαίθριο χώρο εμβαδού 3,32 τετραγωνικών μέτρων καθώς και την είσοδο της κατοικίας από την οδό Γ. Λύρα και το χώρο αποκλειστικής χρήσης της κατοικίας αυτής εμβαδού 156,57 τετραγωνικών μέτρων.
Ο πρώτος όροφος της ίδιας κατοικίας αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια, ένα μπάνιο, διάδρομο και σκάλα επικοινωνίας με τους άλλους ορόφους. Ο δεύτερος όροφος της ίδιας κατοικίας αποτελείται από μπάνιο, έναν μικρό χώρο, το φρέαρ ανελκυστήρα και τη σκάλα επικοινωνίας με τους άλλους ορόφους και δύο εξώστες.
Οι εκτιμητές αναφέρουν ότι έχουν διαπιστωθεί πολεοδομικές υπερβάσεις, ενώ το ακίνητο εκτιμήθηκε σε 1.692 ευρώ ανά τ.μ. για τη μεζονέτα και των 5.300 ευρώ για τις θέσεις στάθμευσης.
Η μεζονέτα είναι σύγχρονης αρχιτεκτονικής, καλής αισθητικής, ανώτερης από το μέσο όρο των συμβατικών κατασκευών της εποχής της και με προσθήκες πολυτέλειας τόσο στη διαμόρφωση των χώρων όσο και στα υλικά κατασκευής, ενώ το το ακίνητο βρίσκεται σε μια ήσυχη και πευκόφυτη περιοχή, με καθαρά οικιστικό χαρακτήρα, αφού πρόκειται για περιοχή αμιγούς κατοικίας, η οποία αποτελείται κυρίως από μεζονέτες και μονοκατοικίες.
Η σκανδαλώδης διαδρομή της Globo
Οι εξελίξεις αυτές φέρνουν στο προσκήνιο την ιστορία της Globo, η οποία έγινε συνώνυμο του σκανδάλου, επτά χρόνια μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση της. Μετά την έκθεση αμερικανικού hedge fund Quintessential Capital Management (που μετά έβαλε στο στόχαστρο τη Folli Follie), έγινε γνωστό ότι η εταιρεία τεχνολογίας παραποιούσε συστηματικά τα στοιχεία για τα έσοδα και τα κέρδη της.
Η μετοχή της Globo, ελληνικής εταιρείας εισηγμένης στο AIM του Λονδίνου, τέθηκε σε αναστολή.
Είχε μάλιστα αναφερθεί ότι το 60% των πωλήσεων της Globo προέρχονταν από εικονικά τιμολόγια, ενώ συγγενείς εταιρείες της εισηγμένης εμφανίζοντας ως προμηθευτές. Στο «μοντέλο» της Folli Follie, θυγατρικές και συνεργάτες της Globo εμφανίζονταν να έχουν παρουσία σε διάφορες χώρες, ενώ δεν υπήρχαν, ενώ βάσει αυτών των πρακτικών η Globo εξέδιδε μετοχές και χρηματοδοτούσε εξαγορές, προκειμένου να εισαχθεί στον NASDAQ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έρχεται το κινητό… λογιστήριο της ΑΑΔΕ – Πώς θα λειτουργεί το ειδικό app για την ηλεκτρονική τιμολόγηση στις επιχειρήσεις
- Greca Developments – ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ: Έναρξη συνεργασίας με 2 κτίρια κατοικιών στον Πειραιά
- Υπ. Υγείας: Το νέο σχέδιο για τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ)
- Καιρός: Βροχές, χιόνια και κρύο