• Real Estate

    Ρίτσαρντ Μπάρτον: Πωλείται για $9,8 εκατ. η πολυτελής κατοικία του στο Λονδίνο

    • NewsRoom

    Κατοικία Μπάρτον (Πηγή: nypost.com)


    Στην αγορά βρίσκεται για 9,8 εκατομμύρια δολάρια, η εντυπωσιακή κατοικία και πρώην ερωτική φωλιά του διάσημου ηθοποιού Ρίτσαρντ Μπάρτον με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, στο καταπράσινο Χάμπστεντ του Λονδίνου.

    Σύμφωνα με τη New York Post η βικτωριανή κατοικία των 477 τετ. μέτρων στην οδό Lyndhurst Road βγαίνει στην αγορά για $9,8 εκατομμύρια.

    (Πηγή: nypost.com)

    Μια μπλε πλακέτα κοντά στην είσοδο θυμίζει ότι εκεί έζησε ο θρύλος του θεάτρου και του σινεμά μεταξύ 1949 και 1956 κάτι που αποκάλυψε το 2011 ο Ουαλός ηθοποιός και ακτιβιστής Μάικλ Σιν.

    (Πηγή: nypost.com)

    Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Μπάρτον στην ταινία «The Last Days of Dolwyn» το 1949 έγινε η αφορμή να γνωρίσει την πρώτη του σύζυγο Σίμπιλ Κρίστοφερ, με την οποία παντρεύτηκαν μέσα σε λίγους μήνες.

    (Πηγή: nypost.com)

    Τον ίδιο χρόνο αγόρασαν το ισόγειο διαμέρισμα, με ένα υπνοδωμάτιο, του ακινήτου.

    (Πηγή: nypost.com)

    Ωστόσο η μεγάλη κινηματογραφική του επιτυχία, τους επέτρεψε να αγοράσουν ολόκληρη την κατοικία.

    (Πηγή: nypost.com)

    Παρά το γεγονός ότι ήρθαν δύο κόρες το 1957 και το 1959, ο έρωτας του Μπάρτον με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ οδήγησε τελικά σε διαζύγιο από τη σύζυγό του το 1963.

    (Πηγή: nypost.com)

    Αυτό σηματοδότησε την αρχή των δύο ταραχωδών γάμων του Μπάρτον με τον Τέιλορ, που εκτείνονταν από το 1964 έως το 1997 και πάλι από το 1964 έως το 1997 και ξανά από το 1997 έως το 1974.

    (Πηγή: nypost.com)

    Στα τέλη του 1956, οι Burtons αποχαιρέτησαν την Lyndhurst Road και ξεκίνησαν ένα νέο κεφάλαιο στην Ελβετία, όπου ο Burton έγινε εξόριστος από τους φόρους.

    (Πηγή: nypost.com)

    Η ελβετική παραμονή τους περιελάμβανε την αγορά μιας βίλας στο Céligny, την οποία κράτησε ο Burton μέχρι τον θάνατό του.

    (Πηγή: nypost.com)

    Η κατοικία χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Χένρι Ντέιβισον τη δεκαετία του 1860.

    Ανάμεσα σε υπέροχους κήπους το πολυτελές ακίνητο αποτελείται από υπόγειο, υπερυψωμένο ισόγειο και τρεις ορόφους με θέα την πόλη του Λονδίνου.

    (Πηγή: nypost.com)

    Λεπτομέρειες εποχής, είναι εμφανείς στα οκτώ υπνοδωμάτια και έξι μπάνια που διαθέτει και που στο παρελθόν φιλοξενήθηκαν διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ.

    Διαβάστε επίσης:

    Βασίλης Γκρίσιν: Γλίτωσε το σφυρί η περιουσία στους Παξούς

    BriQ Properties: Αυξημένα κέρδη και έσοδα από μισθώματα στο εξάμηνο

    ΠΟΜΙΔΑ – ΔΕΘ: Τα θετικά και τα αρνητικά μέτρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων



    ΣΧΟΛΙΑ