Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Real Estate

Πράσινο φως στο project του Αριστείδη Μπελλέ στην Επίδαυρο

Με την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου προχωρά η τουριστική ανάπτυξη του Αριστείδη Μπελλέ στην Παλαιά Επίδαυρο.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του κλάδου των καλλιεργειών επεκτείνεται στο real estate και ένα από τα σημαντικότερα έργα του είναι το συγκρότημα παραθεριστικών κατοικιών στην Πελοπόννησο, μία επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Ο όγκος της συνολικής κατοικίας έχει διασπαστεί σε διαφορετικά κτίρια κύριας και μη χρήσης. Χωρίζεται σε δεκατρείς ισόγειες, εννιά διώροφες και τρεις υπόσκαφες κατοικίες όπου ενώνονται μεταξύ τους με πέργκολα και κάθε μία διαθέτει ιδιωτική βεράντα και πισίνα. Το ξενοδοχειακό κατάλυμα 25 διαμερισμάτων θα διαθέτει 156 κλίνες. Επιπλέον, θα υπάρχουν τέσσερις υπόσκαφες αποθήκες, ένα γυμναστήριο, μια υπόσκαφη κουζίνα, η οποία θα διαθέτει υπόγειο και ένα κτίριο υποδοχής, στο οποίο θα υπάρχει υπόγειο με τις χρήσεις γραφείων, υποδοχής εστιατορίου και λοιπών λειτουργειών και μηχανολογικών χρήσεων.

Το έργο έχει σχεδιαστεί από την 314 Architecture Studio του Παύλου Χατζηαγγελίδη και μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει δύο τελεφερίκ για την εσωτερική μετακίνηση επισκεπτών και χρηστών. Σύμφωνα με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, το κεντρικό κτίριο θα έχει επιφάνεια 407,99 τ.μ., οι ισόγειες κατοικίες θα έχουν επιφάνεια 926 τ.μ., οι διώροφες κατοικίες θα έχουν επιφάνεια 683,23 τ.μ., οι υπόσκαφες κατοικίες θα έχουν επιφάνεια 305,69 τ.μ..Το θέρετρο απέχει μιάμιση ώρα από την Αθήνα και 10 λεπτά από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Από τις ιχθυοκαλλιέργειες στο real estate

Ο ιδρυτής των ιχθυοκαλλιεργειών Νηρέα έχει συστήσει μαζί με το γιο του, Αλέξανδρο Μπελλέ, τη Sunnyland, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην διάθεση πολυτελών ακινήτων στα νότια προάστια, σε Βούλα και Γλυφάδα. Η δραστηριοποίηση του επιχειρηματία στα ακίνητα δεν είναι, βέβαια, είδηση, αφού η Sunnyland ιδρύθηκε το 2006 και διαθέτει γραφεία σε Αθήνα και Λονδίνο. Το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει μία ακόμη επένδυση προϋπολογισμού σχεδόν 20 εκατομμυρίων στην Αργολίδα, που αφορά στην ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος τεσσάρων αστέρων, δυναμικότητας 208 κλινών, με κήπους, πισίνες και χώρους απασχόλησης παιδιών, καθώς και συγκρότημα βιλών στη Χίο, τόπο καταγωγής του.

Ο ίδιος είχε συστήσει το Νηρέα το 1988 και σήμερα η εταιρεία ανήκει στον προς πώληση όμιλο της Avramar, που είχε εξαγοραστεί από τα funds Amerra και Mubadala, αφού 30 χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας που πρωταγωνίστησε στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών – μαζί με την επίσης εισηγμένη Σελόντα –, ο Αριστείδης Μπελλές παραιτήθηκε, κλείνοντας ένα ολόκληρο κεφάλαιο. Πριν από περίπου δύο χρόνια, ο Αριστείδης Μπελλές ίδρυσε το LazyVan, για την εμπορία ειδών λιανικής. Είχε προηγηθεί, το 2019, η ίδρυση της VL VIPRO, εταιρείας με αντικείμενο το χονδρικό εμπόριο ζωοτροφών και πρώτων υλών, ενώ έχει περάσει και από τις μεσιτείες ασφαλίσεων, από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, μέσω της Euromare Insurance Broker.