• Real Estate

    Ο Χρήστος Λεβέντης νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού στις Σπέτσες – Τι θα κάνει ο Άλκης Δαυίδ

    Χρήστος Λεβέντης

    Χρήστος Λεβέντης


    Σε μέλος της οικογένειας Δαυίδ – Λεβέντη και συγκεκριμένα, στον Χρήστο Λεβέντη κατέληξε το πολυτελές σπίτι του Άλκη Δαυίδ στις Σπέτσες, χωρίς το θρίλερ να σταματά εδώ.

    Πρόκειται για ξάδερφο του Άλκη Δαυίδ, μη εκτελεστικό μέλος της Coca Cola HBC από το 2014 και πρόεδρο της επενδυτικής Alpheus Capital που εδρεύει στο Λονδίνο. Ο ίδιος είναι γνωστός και από τη θητεία του ως αναλυτής στην Credit Suisse αλλά και τη JP Morgan.

    Όπως αναφέρουν νομικές πηγές στο mononews, η πλευρά του Άλκη Δαυίδ θα επανέλθει, ώστε να μην περιέλθει οριστικά στην ιδιοκτησία του συγγενούς του το αρχοντικό στο νησί του Αργοσαρωνικού.

    Ο δικηγόρος του εκκεντρικού επιχειρηματία, Θέμης Σοφός, πρόκειται να καταθέσει προσφυγή που αφορά στις αντιρρήσεις κατά της εκτελεστότητας που αναγνώρισε την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου, η οποία παράνομα αναγνώρισε τιμωρητική αποζημίωση (punitive damages) που δεν προβλέπεται στο ελληνικό δίκαιο.

    Η προσφυγή θα εκδικαστεί στις 23 Νοεμβρίου ενώπιον του Εφετείου Αθηνών. Είχε προηγηθεί η κατάθεση αίτησης αναστολής και αίτησης ανακοπής του πλειστηριασμού από τον Ιούλιο.

    Η πρώτη απορρίφθηκε, ενώ απόφαση επί της δεύτερης αναμένεται. 

    Εφόσον γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί της πλευράς Άλκη Δαυίδ, η απόφαση του Νοεμβρίου θα ανατρέπει το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού και η κατακύρωση υπέρ του πλειοδότη δε θα είναι οριστική.

    Η ίδια πλευρά εξετάζει την αίτηση αναστολής, ώστε να μην αποκτήσει ο υπερθεματιστής τίτλους κυριότητας του ακινήτου.

    Σημαντικό είναι ότι έχει αναγγελθεί δεύτερη απαίτηση από την ενάγουσα Mahim Khan, πρώην βοηθό παραγωγής που εργαζόταν στις εταιρείες του Δαυίδ στο Λος Άντζελες, για την οποία επιδικάστηκε ποσό αποζημίωσης 55 εκατ. δολαρίων από το αμερικανικό δικαστήριο. Θυμίζουμε ότι η κατοικία εκποιήθηκε έναντι σχεδόν 6 εκατομμυρίων ευρώ παραπάνω από την τιμή εκκίνησης, δηλαδή αντί 13,1 εκατομμυρίων ευρώ.

    Οι ίδιες πηγές εξηγούν πως εφόσον υπάρχει αναγγελία δεύτερης απαίτησης, το υπόλοιπο ποσό των περίπου 6 εκατομμυρίων δεσμεύεται για τη δεύτερη αναγγελθείσα.

    Η υπόθεση ξεκίνησε το 2019, το Ανώτερο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες δικαίωσε τη Ριβς, που εργαζόταν για λογαριασμό του Άλκη Δαυίδ και κατηγόρησε τον επιχειρηματία ότι συνήθιζε να την αρπάζει από τον λαιμό και να την εξαναγκάζει σε σεξουαλικές πράξεις.

    Την ίδια χρονιά, οι ένορκοι επιδίκασαν 55 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στη Mahim Khan.

    Τότε ο Δαυίδ είχε απαντήσει πως «η δίκη αυτή αποδεικνύει ότι όχι μόνο το σύστημα είναι κατεστραμμένο, αλλά βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το εργατικό δίκαιο, για τις επιχειρήσεις και την καινοτομία στην πολιτεία της Καλιφόρνια».

    Επίσης, μία ακόμη υπάλληλος κρίθηκε δικαστικά ότι πρέπει να αποζημιωθεί με 11,1 εκατομμύρια δολάρια, αφού ισχυρίστηκε ότι την απέλυσε όταν αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί του.

    Ακόμα μία δικαστική απόφαση αποφάνθηκε υπέρ μιας άλλης γυναίκας, επιδικάζοντάς της 650.000 δολάρια ως αποζημίωση και 4,35 εκατομμύρια δολάρια ως τιμωρητική αποζημίωση στον Δαυίδ.

    Το 2016, ισχυρίστηκε ότι ο Δαυίδ έβαλε τα χέρια του στο λαιμό της και έσπρωξε την καρέκλα της σε έναν τοίχο.

    Εξαιρείται μήνυση που κατατέθηκε το 2016 αλλά διευθετήθηκε εξωδικαστικά.

    Σε ό,τι αφορά τον πλειστηριασμό, η διαδικασία διήρκεσε τρεις ώρες και λίγα λεπτά, χάρη στο ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών που εκτόξευσε την τιμή σε οκταψήφιο ποσό.

    Διαβάστε επίσης:

    Άλκης Δαυίδ: Τρίωρη μάχη εκατομμυρίων για το σπίτι στις Σπέτσες – Ποιοι εφοπλιστές έδωσαν τα πολλά λεφτά

    Άλκης Δαυίδ: Θυσία στις ασυγκράτητες ορέξεις του η αμύθητη περιουσία

    Υπόθεση Huawei: Σκληρή απάντηση Γεωργιάδη για υποτιθέμενες δουλειές με την κινεζική εταιρεία για το 5G στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ