• Real Estate

    Λόρδος Μαξ Πέρσι: Ετοιμάζει τη μεγαλύτερη πώληση γης στην Αγγλία

    Ο Λόρδος Μαξ Πέρσι

    Ο Λόρδος Μαξ Πέρσι


    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πώληση γης στην Αγγλία των τελευταίων τριάντα ετών. Ο λόρδος Μαξ Πέρσι (Max Persy), ο νεότερος γιος του Δούκα και της Δούκισσας της Νορθάμπερλαντ (Northumberland) πουλάει τον Οίκο Ρόθμπερι (Rothbury Estate) 9.500 στρεμμάτων με τιμή πώλησης 35 εκατομμύρια λίρες.

    Πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο που ανήκει στην οικογένεια Πέρσι από το 1332, επτακόσια ολόκληρα χρόνια. Ο τρομερά υψηλού καθαρού εισοδήματος ιδιώτης που θα το αποκτήσει θα γίνει κύριος σε ένα εντυπωσιακά μεγάλο κομμάτι της περίφημης αγγλικής εξοχής.

    Ανήκει στον Λόρδο Μαξ Πέρσι και δεν είναι μέρος του δουκάτου.

    Ανησυχίες

    Ο νομικός σύμβουλος της πόλης του Ρόθμπερι και του συμβουλίου του Νορθάμπερλαντ, Στίβεν Μπρίτζετ (Steven Bridgett) δήλωσε απερίφραστα τους φόβους του ότι το κτήμα θα αγοραστεί από κάποιο επιχειρησιακό όμιλο για φορολογικούς λόγους ή από κάποιον που κατέχει «περισσότερα λεφτά απ’ ότι σύνεση».

    Ανησυχεί ότι θα εκμεταλλευτούν την περιουσία για δεντροφύτευση «συνέπεια των κυβερνητικών επενδυτικών προτεραιοτήτων», συμπλήρωσε. «Διότι όπως φαίνεται όλοι θα καταλήξουμε να τρεφόμαστε με φλοιούς έτσι όπως πάμε», κατέληξε με το απαράμιλλο αγγλικό φλέγμα.

    Στην ίδια γραμμή, κτηματομεσίτης από το γραφείο Νάιτ Φρανκ (Knight Frank) περιέγραψε το περιουσιακό στοιχείο ως «το μεγαλύτερο κομμάτι συγκέντρωσης άνθρακα που παρουσιάζεται στην ελεύθερη αγορά της Αγγλίας». Θα προσφέρει στον μελλοντικό αγοραστή πολλές ευκαιρίες εκμετάλλευσης του φυσικού περιβάλλοντος.

    Ο Δούκας της Νορθάμπερλαντ
    Ο Δούκας της Νορθάμπερλαντ

    Αποτελείται από δώδεκα φάρμες, περισσότερα από 1.800 εκτάρια δασικής έκτασης, δυνατότητα για κυνήγι και ψάρεμα (σολωμού), είκοσι τρεις κατοικίες, ένα πάρκο για πολυτελή τροχόσπιτα, μια παμπ.

    Επίσης, συμπεριλαμβάνει τους Λόφους Σαιμονσάιντ (Simonside Hills), που αρέσουν πολύ στους τουρίστες.

    Οι Λόφοι Σαιμονσάιντ αποτελούν περιουσία του μονάρχη από το 1095. Πέρασαν στα χέρια του δεύτερου Δούκα Πέρσι το 1328.

    Δούκας και Δούκισσα της Νορθάμπερλαντ
    Δούκας και Δούκισσα της Νορθάμπερλαντ

    Ενοικιάζοντας τις φάρμες, τα κτήρια και τα σπίτια του κτήματος, αποφέρει στον Μαξ Πέρσι 283.000 λίρες τον χρόνο.

    Αυτό το διόλου ευκαταφρόνητο εισόδημα θα μεταφερθεί ακέραιο στον μελλοντικό αγοραστή του κτήματος.

    Γαλαζοαίματοι

    Ο λόρδος Μαξ Πέρσι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πλουσιότερους αριστοκράτες της Αγγλίας. Εμφανίζεται ως Chief Investment Officer της Visiontrend Limited. Υπάρχει και ο Μαξ Πέρσι, ο ηθοποιός -καμία συγγένεια.

    Ο νεότατος λόρδος γεννήθηκε το 1990 και αποφοίτησε φυσικά από το Eton το 2008. Γιος του δωδέκατου δούκα της Νορθάμπερλαντ Ραλφ Πέρσι και της Τζέιν Ρίτσαρντ (Jane Richard).

    Το 2017 παντρεύτηκε την (ακριβώς συνομίληκή του) πριγκίπισσα Νόρα του Ότινγκεν Σπίλμπεργκ (Μπάγερν Γερμανίας) που στον γάμο τους φόρεσε την ξακουστή Τιάρα Ότινγκεν Σπίλμπεργκ.

    Πριγκίπισσα Νόρα του Ότινγκεν Σπίλμπεργκ και Λόρδος Μαξ Πέρσι
    Πριγκίπισσα Νόρα του Ότινγκεν Σπίλμπεργκ και Λόρδος Μαξ Πέρσι

    Πρόκειται για την κόρη του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας Ότινγκεν Σπίλμπεργκ (Oettingen Spielberg).

    Παντρεύτηκαν φυσικά στον ναό μέσα στο οικογενειακό κάστρο της. Απέκτησαν ένα παιδί, τη Ρόουμι Τζέιν Πέρσι, που γεννήθηκε στο Μόναχο το 2019. Το 2022 απέκτησαν και τη δεύτερη κόρη τους.

    Πριγκίπισσα Νόρα του Ότινγκεν Σπίλμπεργκ και Λόρδος Μαξ Πέρσι
    Πριγκίπισσα Νόρα του Ότινγκεν Σπίλμπεργκ και Λόρδος Μαξ Πέρσι

    Το δημόσιο και το ιδιωτικό

    Υποτίθεται ότι η περιοχή διευθύνεται από την εταιρεία Νορθόμπερλαντ Εστέιτ (Northumberland Estate), αλλά ο κτηματομεσίτης τονίζει ότι η πώληση παραμένει ιδιωτική υπόθεση.

    Ο λόρδος Μαξ, όπως τον αποκαλούν, αποφάσισε να πουλήσει μέρος της γης που αποτελεί κομμάτι του Οίκου Ρόθμπερι, νότια της πόλης.

    Όλοι οι ένοικοι και το προσωπικό έχουν ενημερωθεί για την πώληση.

    Ορισμένοι θεωρούν (όπως και ο νομικός σύμβουλος του Ρόθμπερι Στίβεν Μπρίτζετ) ότι η Αγγλία έπρεπε να δίνει νομοθετικά τη δυνατότητα στις τοπικές κοινότητες να αγοράζουν κτήματα και γη που τους ενδιαφέρουν, όπως η συγκεκριμένη.

    Μαξ Πέρσι
    Μαξ Πέρσι

    «Η τοπική κοινότητα του Ρόθμπερι θα μπορούσε να αγοράσει το κτήμα και να διατηρήσει αυτό το υπέροχο τοπίο για τις μελλοντικές γενιές. Όπως το κάνουν και στη Σκωτία», επισήμανε.

    Οι Σκωτσέζοι προβλέπουν τέτοιες περιπτώσεις και οι δημόσιοι οργανισμοί μπορούν να αγοράζουν κτήματα και περιουσιακά στοιχεία από ιδιώτες.

    Το National Trust (σε ερώτηση αν θα το αγόραζε) δήλωσε ότι με τους περιορισμένους πόρους του, θα έπρεπε να του δίνεται η δυνατότητα να εξετάζει τέτοιες περιπτώσεις ώστε να λαμβάνεται υπόψιν τι συμφέρει καλύτερα τους πολίτες και το ευρύτερο περιβάλλον.

    Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

    Διαβάστε επίσης:

    Ιλεάνα Τούντα: Η κυρία της Τέχνης και η Τέχνη του τοπίου

    Ζέττα Αντσακλή: Είμαι συνεχώς ετοιμοπόλεμη

    Μονακό: Εβδομάδα Τέχνης, το άγνωστο καλλιτεχνικό πριγκιπάτο



    ΣΧΟΛΙΑ