• Real Estate

    Οι Βρετανοί της DCI δρομολόγησαν την πώληση του Kilada Hills


    Στην υπογραφή μνημονίου για την πώληση του ποσοστού της στη στρατηγική επένδυση του Kilada Hills προχώρησε η βρετανική DCI Advisors.

    H εισηγμένη στον ΑΙΜ του Λονδίνου εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη σχετικά με την υπογραφή Memorandum of Understanding με δυνητικό αγοραστή για την ανάπτυξη στην Ερμιονίδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στον επενδυτή έχει παρασχεθεί περίοδος αποκλειστικότητας διάρκειας 90 ημερών, ώστε να ολοκληρώσει το due diligence και να υποβάλει προσφορά για το Kilada Hills

    Χωρίς να αποκαλύπτει το ενδεχόμενο τίμημα βάσει του οποίου δύναται να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, αλλά ούτε και την ταυτότητα ή το προφίλ του πιθανού αγοραστή, η DCI αναφέρει ότι ο τελευταίος διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία στη διαχείριση αναπτύξεων όπως το Kilada Country Club, το γκολφ και οι κατοικίες, ενώ συμμετέχει στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της ανάπτυξης, που είναι το γήπεδο γκολφ 18 οπών και το country club.

    Να σημειωθεί εδώ ότι το ποσοστό της DCI Advisors στο έργο φτάνει το 88%, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωσή της εταιρείας. Επίσης, πρόσφατα είχε ανακοινώσει πως είχε έρθει σε επαφή με family office που αναμένεται να επενδύσει έως και 2,5 εκατομμύρια ευρώ στο έργο για να αποκτήσει μετοχικό μερίδιο έως και 3%, προκειμένου να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες για την ανάπτυξη.

    Η πορεία του έργου

    Παρόλο που πηγές με γνώση της εξέλιξης του project κάνουν λόγο για καθυστερήσεις στην υλοποίηση ορισμένων εργασιών της πρώτης φάσης, η εταιρεία έχει θέσει στόχο να έχει έτοιμες αυτό το καλοκαίρι 9 από το σύνολο των 18 οπών στο γήπεδο γκολφ, ώστε να προχωρήσει σε soft opening το καλοκαίρι Θεωρούμε ότι αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία των πωλήσεων των οικοπέδων γύρω από το γήπεδο», αναφέρεται σχετικά. Όσον αφορά τo golf clubhouse και τη λέσχη έχουν ολοκληρωθεί οι εκσκαφές και έχουν γίνει οι πρώτες ενισχύσεις για τα θεμέλια, ενώ παράλληλα τρέχει η διαδικασία της αναζήτησης εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων 5 αστέρων για τη μονάδα που θα κατασκευαστεί στην έκταση.

    Η DCI Advisors – που έχει αλλάξει επωνυμία – έχει έρθει τον τελευταίο χρόνο στο προσκήνιο, εξαιτίας της δικαστικής διαμάχης με τον Μίλτο Καμπουρίδη, πρώην γενικό διευθυντή και μέτοχο της εταιρείας. Οι Βρετανοί διοικούντες τη DCI επικαλέστηκαν ελλειπή ενημέρωση για το call option που είχε συνάψει ο Κύπριος επιχειρηματίας για το 15% του Amanzoe, που μεταβιβάστηκε στη Grivalia Hospitality το 2018.

    Η αίτηση των Βρετανών της DCI για άμεση έκδοση απόφασης (summary judgment) που θα απέρριπτε τη βάση της αξίωσης της πλευράς Καμπουρίδη και θα αποδεχόταν την ανταγωγή της DCI, απορρίφθηκε, επομένως θα γίνει κανονική εξέταση όλων των συλλογισμών και αποδεικτικών στοιχείων.

    Υπενθυμίζεται ότι μετά την καταγγελία της σύμβασης διαχείρισης επενδύσεων της DCΡ (συμφερόντων Καμπουρίδη) από την DCΙ πριν από ένα χρόνο, η DCP άσκησε αγωγή στο αρμόδιο δικαστήριο στη Μεγάλη Βρετανία ζητώντας να αναγνωριστεί ότι η σχετική καταγγελία ήταν αβάσιμη και καταχρηστική και απαιτώντας δεδουλευμένες αμοιβές αλλά και σχετικές αποζημιώσεις που ανέρχονται σε αθροιστικό ποσό υπερβαίνον τα 10 εκατομμύρια ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ