• Real Estate

    Hellenic Properties: Μια βασιλική κατοικία στην Κηφισιά έγινε πολυτελή διαμερίσματα και πωλείται προς 8.000 το τετραγωνικό

    Ερρίκος Αρώνες, Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Properties


    Σε Έλληνα αγοραστή κατέληξε το ένα από τα επτά πολυτελή διαμερίσματα που θυμίζουν αρχοντικά και έχουν πάρει τη θέση μίας πρώην βασιλικής κατοικίας στο Στροφύλι Κηφισιάς. Το έργο της Hellenic Properties, εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων με επικεφαλής τον Ερρίκο Αρώνες βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης και αναμένεται να παραδοθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2025, ενώ την προώθηση των κατοικιών έχει αναλάβει η Πλουμής – Σωτηρόπουλος. Στο οικιστικό έργο επενδύθηκαν περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ και το πρώτο διαμέρισμα διατέθηκε έναντι 8.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

    Πρόκειται για το ακίνητο που στέγασε τη θερινή βασιλική κατοικία της Ασπασίας Μάνου, γόνου αριστοκρατών, συζύγου του βασιλιά Αλέξανδρου, δευτερότοκου γιου του Κωνσταντίνου Α’. Το έργο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική ομάδα του Δημήτρη Αγιοστρατίτη, 1 Architects, επέλεξε να αξιοποιήσει το υφιστάμενο δομικό πλαίσιο και να μετατρέψει το κτίριο σε μια μοναδική συλλογή από επτά μοντέρνα αρχοντικά, επιφάνειας από 168 ως 334 τ.μ., με μεγάλους, κομψούς εσωτερικούς και πλούσιους εξωτερικούς χώρους. Η κατοικία φιλοξένησε τα γυρίσματα κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, όπως ο Θίασος του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ενώ από το 1991 έως το 2003 λειτούργησε ως παράρτημα του University of La Verne.

    Μεταξύ άλλων, η Hellenic Properties μελετά την αξιοποίηση κτιρίου 10.000 τ.μ. στη λεωφόρο Συγγρού, γειτονικού των γραφείων της Generali και του Grand Hyatt, έχοντας εξασφαλίσει την οικοδομική άδεια. Δεδομένων των συνθηκών στη Συγγρού, η εταιρεία δεν έχει καταλήξει ακόμα στη χρήση του ακινήτου, καθώς στο κάδρο είναι η δημιουργία γραφείων, ξενοδοχείου, αλλά και επιπλωμένων διαμερισμάτων, που θα μπορούσαν να διατεθούν ως φοιτητικές κατοικίες. Επίσης, υπό σχεδιασμό είναι η ανάπτυξη δύο κτιρίων γραφείων επιφάνειας 2.500 τ.μ. και 5.500 τ.μ. στο Μαρούσι, επί της οδού Καραμανλή, ενώ η Hellenic Properties έχει ήδη αναπτύξει και μεταβιβάσει στην Everty (θυγατρική της ισραηλινής ΥNV) κτίρια γραφείων στην ίδια περιοχή. Στρατηγική της Hellenic Properties είναι η επένδυση κεφαλαίων περίπου 50 εκατ. ευρώ ετησίως στο real estate.

    Ο Πειραιάς

    Ο Πειραιάς είναι επίσης στο ραντάρ της εταιρείας, αφού έχει ήδη παρουσία με το Twinn Downtown Piraeus, το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου 14 και την οδό Καραολή & Δημητρίου, σε απόσταση πέντε λεπτών από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η Hellenic Properties επένδυσε περί τα 5 εκατομμύρια για τη μετατροπή του ακινήτου από κτίριο γραφείων σε τριάστερο ξενοδοχείο. Το ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 1.473 τ.μ. και εννέα επιπέδων, ενσωματώνει μοντέρνες αρχιτεκτονικές γραμμές και προηγμένες υποδομές.

    Twinn Downtown Piraeus

    Η μονάδα αποτελείται από 33 δωμάτια επιφάνειας από 13 τ.μ. έως 18 τ.μ., από χώρους πρωινού και συνεδριάσεων, κι ενώ στόχος ήταν να φιλοξενήσει επισκέπτες που θα επέβαιναν στα πλοία που αναχωρούν από τον Πειραιά, η διάρκεια διαμονής παρατηρήθηκε πως φτάνει τις δύο – τρεις διανυκτερεύσεις. Η εταιρεία έχει υπογράψει σύμβαση διαχείρισης του ξενοδοχείου με την Santikos Collection, που έχει στο χαρτοφυλάκιό της ένα ακόμη ξενοδοχείο στην Καστέλλα, το The Alex. Η λειτουργία του ξενοδοχείου ξεκίνησε τον Απρίλιο και οι ιθύνοντες μιλούν για υψηλά ποσοστά κρατήσεων, που δείχνουν ότι ο Πειραιάς μετατρέπεται σε city break προορισμό.



    ΣΧΟΛΙΑ