Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Real Estate

Ελληνικό – Orilina: Στην ουρά ξένοι αγοραστές για μία βίλα του Kengo Kuma

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Orilina Properties A.E.E.A.Π, Μάριος Αποστολίνας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Orilina Properties A.E.E.A.Π, Μάριος Αποστολίνας

Το τρίτο ιδιωτικό συμφωνητικό προπώλησης πολυτελούς κατοικίας που αναπτύσσει στο Ελληνικό ανακοίνωσε χθες η Orilina Properties, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι αγοραστές των οικιστικών μονάδων προέρχονται από το εξωτερικό, όπως και οι ενδιαφερόμενοι των υπολοίπων μεζονετών και διαμερισμάτων του project.

Συγκεκριμένα, οι αγοραστές και οι υποψήφιοι είναι ξένοι και Έλληνες του εξωτερικού που ζουν εκτός συνόρων. Υπάρχει σειρά ενδιαφερομένων, αφού είναι λίγες οι διαθέσιμες κατοικίες. Ωστόσο, η εταιρεία δεν επισπεύδει τις υπογραφές συμβολαίων προπώλησης, έτσι ώστε να πάρει σάρκα και οστά το έργο του Ελληνικού, αλλά και το project της Orilina. Σε ό,τι αφορά τις τιμές, είναι σαφώς χαμηλότερες σε σύγκριση με το 2025 – 2026, οπότε το έργο θα βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης. Κάθε ιδιοκτησία κοστολογείται και τιμολογείται διαφορετικά, δεδομένου ότι πρόκειται για διαφορετικές τυπολογίες κατοικιών.

Οι προκαταβολές για τις κατοικίες του συγκροτήματος Marina Residences by Kengo Kuma που έχουν ήδη προπωληθεί ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Στις 10 Μαΐου υπεγράφη συμφωνητικό προκαταβολής για ισόγεια μεζονέτα με ιδιωτική πισίνα και κήπο στο σχεδιαζόμενο Β’ κτίριο της παραθαλάσσιας οικιστικής ανάπτυξης αντί 6,8 εκατομμυρίων ευρώ. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Orilina εισέπραξε προκαταβολή ύψους 6,2 εκατ. ευρώ για διαμέρισμα στο Α’ κτίριο της βιοκλιματικής ανάπτυξης στη μαρίνα Αγίου Κοσμά, με τρεις θέσεις στάθμευσης, αποθήκη, κήπο οροφής και πισίνα. Χθες ανακοινώθηκε, τέλος, η υπογραφή συμβολαίου για την πώληση μελλοντικής μεζονέτας που θα ευρίσκεται στη Β’ πτέρυγα, από την οποία η ΑΕΕΑΠ εισέπραξε ως προκαταβολή το ποσό των 8 εκατομμυρίων.

Η έναρξη της κατασκευής των περίπου 20 κατοικιών στο νότιο άκρο του οικοπέδου του Ελληνικού αναμένεται εντός του 2024, αφού έχει εκδοθεί ήδη από τα τέλη Ιανουαρίου η οικοδομική άδεια. T o συγκρότημα θα περιλαμβάνει τρία οικιστικά κτίρια με την υπογραφή του φημισμένου Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma, ενώ στο σχεδιασμό συμμετέχει και το γραφείο Τομπάζη (εκτελεστική αρχιτεκτονική μελέτη), οι MKV Design και η Doxiadis+.

Πώς θα είναι οι κατοικίες και η ιδιωτική λέσχη

Το συγκρότημα των είκοσι πολυτελών παραθαλάσσιων κατοικιών, όμορο με την ιδιωτική λέσχη μελών. Όλες οι παραθαλάσσιες πολυτελείς κατοικίες θα έχουν θέα στον κόλπο του Σαρωνικού και θα διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες, υπόγειους χώρους στάθμευσης και αποθήκες και θα αναπτυχθούν σε μια έκταση περίπου 22 στρεμμάτων. Στις λεπτομέρειες, τα διαμερίσματα θα διαθέτουν τρία έως τέσσερα υπνοδωμάτια, ιδιωτική πισίνα, μία εξωτερική και δύο εσωτερικές θέσεις στάθμευσης, επιφάνεια εσωτερικών χώρων 234 – 308 τ.μ. και 416 – 422 τ.μ. εξωτερικών χώρων και μία αποθήκη. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα φέρουν και οι μεζονέτες, που θα έχουν επιφάνεια 233 – 385 τ.μ. εσωτερικών χώρων και 229 – 675 τ.μ. εξωτερικών χώρων, ενώ το σύνολο των κατοικιών θα πιστοποιηθούν μέσω του προτύπου αειφορίας LEED.

Το 2026 θα λειτουργήσει και το private club του Ελληνικού δια χειρός Orilina, ο σχεδιασμός του οποίου θα φέρει επίσης την υπογραφή του Kengo Kuma. Τα μέλη της λέσχης θα έχουν πρόσβαση σε χώρους εστίασης, spa και αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνες, γήπεδα τέννις και padel και χώρους εκδηλώσεων, ενώ αυτό που θα ξεχωρίσει είναι, όπως λένε οι ιθύνοντες, η πολυτελής κάβα, ένα κατάστημα λιανικής κρασιών και οινοπνευματωδών υψηλών προδιαγραφών καθώς και ένα μπαρ δίπλα στη μαρίνα. Γνωστό επίσης έχει γίνει ότι οι ιδιοκτήτες των επώνυμων διαμερισμάτων της ανάπτυξης Marina Residences by Kengo Kuma θα αποκτούν αυτόματα κάρτα μέλους του club.