• Real Estate

    Ελληνικό: Εισπράξεις 670 εκατομμυρίων για τη Lamda έως τέλος Μαΐου

    • NewsRoom
    Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου που έχει αναλάβει τα έργα στο Ελληνικό

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου


    Ποσό μεγαλύτερο των 670 εκατομμυρίων ευρώ εισέπραξε η Lamda Development από τις πωλήσεις ακινήτων στην ανάπτυξη του Ελληνικού, έως τις 27 Μαΐου, ενώ οι επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η παραχωρησιούχος από την έναρξη του έργου έως το τέλος του πρώτου τριμήνου ξεπερνούν τα 360 εκατ. ευρώ για κτίρια και έργα υποδομών.

    Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος, Οδυσσέας Αθανασίου στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, το ίδιο διάστημα οι πωλήσεις πενταπλασιάστηκαν ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες βρίσκονται πλέον σε εξέλιξη σχεδόν σε όλες τις αναπτύξεις στο παράκτιο μέτωπο, συγκεκριμένα στο Riviera Tower, στα Cove Residences, στα Cove Villas, στο Park Rise, στο Sports Complex και στο έργο της υπογειοποίησης της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

    Μεγαλύτερη πρόοδος έχει σημειωθεί στην υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος, έργο που έχει αναλάβει η Άβαξ και όπου έχει ολοκληρωθεί 80% των εκσκαφών και 59% των σκυροδετήσεων.

    Να σημειωθεί πως τα έργα έχουν προχωρήσει, την ώρα που τα ταμειακά διαθέσιμα έχουν διατηρηθεί στα 570 εκατ. ευρώ.

    Πενταπλάσια η αύξηση του EBITDA τριμήνου στα 40,2 εκατομμύρια

    Πρόσφατα, η Lamda ξεκίνησε τη διάθεση επιλεγμένων διαμερισμάτων στη γειτονιά Little Athens, με τις κρατήσεις από ενδιαφερόμενους αγοραστές να ανέρχονται σε 206 διαμερίσματα ή περίπου 60% αυτών των επιλεγμένων διαμερισμάτων.

    Σε ό,τι αφορά το Riviera Tower, τα πρώτα επίπεδα της ανωδομής του πύργου είναι πλέον ορατά από τη λεωφόρο Ποσειδώνος, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες φέροντος οργανισμού της ανωδομής, με τη σκυροδέτηση των δύο κεντρικών πυρήνων ανελκυστήρων/κλιμακοστασίων μέχρι και τον 3ο όροφο.

    Είναι σε εξέλιξη οι εργασίες στον 4ο όροφο και για τους δύο κεντρικούς πυρήνες.

    Τέλος, σε δύο οικόπεδα όπου αναπτύσσονται τα Cove Residences και περιλαμβάνουν συνολικά 7 κτίρια, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σκυροδέτησης της πλάκας ισογείου ενώ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες σκυροδέτησης του 1ου ορόφου.

    Σε επιπλέον δύο, που περιλαμβάνουν 14 κτίρια, έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν όλες οι εργασίες σκυροδέτησης της θεμελίωσης και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σκυροδέτησης της πλάκας ισογείου.

    Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της εισηγμένης, παρουσίασε EBITDA 40,2 εκατ. ευρώ και πενταπλάσια αύξηση χάρη στις επιδόσεις των εμπορικών κέντρων, των μαρινών και του Ελληνικού.

    Το EBITDA των malls αυξήθηκε κατά 8% στα 22,5 εκατομμύρια και κατέγραψε ιστορικό υψηλό, όπως και το EBITDA των μαρίνων που αυξήθηκε 13$ στα 4,6 εκατομμύρια.

    Τέλος, Το EBITDA του Ελληνικού έφτασε τα 15,5 εκατ. ευρώ. Τα ομιλικά καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 600 χιλ. αντί ζημιών 21,4 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    LAMDA Development: Δράσεις που αλλάζουν τον χαρακτήρα της αστικής ζωής και προστατεύουν το περιβάλλον

    Lamda: Νέος COO o Χρήστος Νικολόπουλος

    ΑΒΑΞ: Στόχος ετήσιο μέρισμα 0,07€ – Προχωρά σε buyback για να στηρίξει τη μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ