• Real Estate

    Dimand: Σε διαπραγματεύσεις με τρεις υποψήφιους για την πώληση του Πύργου Πειραιά

    Δημήτρης Ανδριόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand

    Δημήτρης Ανδριόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand


    Σε συζητήσεις με ενδιαφερόμενους, στους οποίους ανήκουν Έλληνες θεσμικοί, δύο μεγάλοι ξένοι επενδυτές χωρίς παρουσία στον κλάδο των ελληνικών ακινήτων και τρία μεγάλα family offices, βρίσκεται η Dimand, προκειμένου να ολοκληρώσει το exit από τρία μεγάλα projects που ολοκληρώνονται εντός του χρόνου.

    Συγκεκριμένα, η Dimand βρίσκεται σε ενεργές διαπραγματεύσεις με τρεις υποψηφίους αγοραστές του πύργου Πειραιά, με δύο για το πρώην Μινιόν και με δύο για το πρώην κτίριο της ΕΕΔΕ, που ανακατασκευάστηκε και έχει μισθωθεί στα ΕΛΤΑ.

    Ειδικότερα για τον πύργο Πειραιά πρέπει να διευκρινιστεί πως η αξία του ακινήτου ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ για το δημόσιο που είναι ο τελικός ιδιοκτήτης (οι Dimand – EBRD – Prodea έχουν υπογράψει σύμβαση μίσθωσης για 99 χρόνια και αυτή θα μεταβιβάσει), ενώ η μισθωτική του απόδοση πλησιάζει το 6%.

    Όπως ειπώθηκε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της Dimand, η ρευστότητα από τις πωλήσεις θα είναι 100 εκατομμύρια και θα παραχθεί κερδοφορία 35 εκατομμυρίων ευρώ.

    Οι κινήσεις αυτές προϋποθέτουν πως έως τον Ιούνιο του 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που ξεκίνησαν παράλληλα με την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο, τον Ιούνιο του 2022. Υπενθυμίζεται πως ο πύργος Πειραιά εγκαινιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και χρησιμοποιείται από το 60% των μισθωτών, ενώ σε πλήρη λειτουργία θα είναι τον Δεκέμβριο. Επίσης έως τις 30 Ιουνίου θα λειτουργήσει το εστιατόριο της Nice n’ Easy και το γυμναστήριο του πύργου.

    Τον Δεκέμβριο αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Μινιόν, το 75% του οποίου (εξαιρουμένων δηλαδή των κατοικιών) είναι μισθωμένο σε Inditex (Zara) και ΔΕΗ, ενώ έως το Σεπτέμβριο θα έχει παραδοθεί ολόκληρο το κτίριο της ΕΕΔΕ στα Πατήσια, επιφάνειας 25.000 τ.μ.. Το πρώτο έργο από το τρέχον επενδυτικό πλάνο που ολοκληρώνεται είναι ένα από τα δύο τμήματα του γραφειακού campus της PwC (που έχει πωληθεί στη Eurobank).

    Αναφορικά με τα έργα που αναπτύσσονται, ωριμότερο είναι το project μεικτών χρήσεων στο Βοτανικό, στη θέση της Softex, όπου έχει συμφωνηθεί η μίσθωση επιφάνειας με δύο χρήστες (ένας εκ των οποίων η Avis). Η Dimand βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με επιπλέον δύο για τη μίσθωση επιπλέον 11.000 τ.μ., καθώς και με δύο ξένα πανεπιστήμια.

    Το πρώτο τρίμηνο του 2025 ξεκινούν οι εργασίες στο ακίνητο Φιξ της Θεσσαλονίκης, ενώ το Hub26, έναντι αυτού, παραδίδεται το φθινόπωρο, μισθωμένο σε πολυεθνικές.

    Δύο στρατηγικές συνεργασίες ανακοινώνει προσεχώς η εισηγμένη

    Το προσεχές 15ήμερο η Dimand ανακοινώνει τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με εταίρο και αντικείμενο real estate project και θα ακολουθήσει επιπλέον μία το φθινόπωρο, ενώ και στις δύο η εισηγμένη θα έχει τον πλειοψηφικό έλεγχο.

    Έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχει μπει στις ράγες του project Skyline, του πακέτου 570 ακινήτων που περιήλθε στην κατοχή των Dimand – Premia Properties – EBRD αντί τιμήματος περίπου 400 εκατ. ευρώ. Έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχουν αλλάξει χέρια περίπου τα μισά από τα ακίνητα του πακέτου – μεταξύ των οποίων τα εμβληματικά κτίρια επί των οδών Σοφοκλέους & Αιόλου, Φιλελλήνων και Μέρλιν.

    Η Alpha Bank παραδίδει τακτοποιημένα ακίνητα με ηλεκτρονική ταυτότητα, αυτό καθυστέρησε τη συμφωνία, σημείωσε ο κ. Ανδριόπουλος, προσθέτοντας πως μέρος των ακινήτων που διατίθεται προς μεταβίβαση έχει ήδη προπωληθεί.

    Να θυμίσουμε εδώ πως από το πακέτο του Skyline εξαιρέθηκε το ακίνητο στη συμβολή Σταδίου και Κοραή, όπου θα στεγαστούν γραφεία της Alpha Bank.

    Διαβάστε επίσης:

    Ενδιαφέρον από ξένους αγοραστές για τις κατοικίες στο Ελληνικό

    Αλέξανδρος Εξάρχου: Το ηχηρό μήνυμα για την ευθυνοφοβία – Τι ζητάει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Q&R: Γιατί έπεσε άνω του 6% η μετοχή – Η έκδοση ομολογιακού και η κίνηση της Σωτηράκου



    ΣΧΟΛΙΑ