Συζητήσεις με δύο Ολλανδούς επενδυτές διεξάγει αυτόν τον καιρό η Aldemar, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από κοινού το νέο έργο κατοικιών που σχεδιάζει ο όμιλος Αγγελόπουλου στην Πελοπόννησο.

Μάλιστα, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, λόγω του μεγέθους της επένδυσης, που πλησιάζει τα 300 εκατ. ευρώ και στην οποία θα χρειαστεί να τοποθετηθούν επενδυτές που θα δώσουν ισχυρή ώθηση στο έργο, χάρη και στην τεχνογνωσία που διαθέτουν.

Πώληση έναντι 4.500 ευρώ ανά τ.μ. με στόχο τον μέσο Ευρωπαίο

Σε 100 δομήσιμα στρέμματα θα αναπτυχθούν ενεργειακά αυτόνομες κατοικίες 70 έως 150 τ.μ., προσιτές οικονομικά σε σχέση με τα project του Costa Navarino και του Amanzoe που λειτουργούν στην Ελλάδα, ώστε να προσεγγίσει τους Ευρωπαίους μέσου εισοδήματος. Μιλώντας με αριθμούς, οι τιμές θα διαμορφωθούν σε 4.000 έως 4.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με τους επενδυτές να αγοράζουν παράλληλα γεωθερμία επιφανείας και ηλιακούς συλλέκτες. Σημειωτέον ότι οι εγκαταστάσεις θα αναπτυχθούν σε αδειοδοτημένο, εντός σχεδίου πόλεως ακίνητο.

Δυνητική αγορά – στόχος είναι οι συνταξιούχοι της κεντρικής Ευρώπης, με τον κ. Αγγελόπουλο να έχει αναφερθεί ξανά στις προοπτικές των παραθεριστικών κατοικιών, τουριστικό προϊόν στο οποίο η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ευρεία παρουσία.

«Είναι σε ισχύ νόμος από το 2020 βάσει του οποίου δίνεται 7% φορολογικό συντελεστή για τη μεταφορά φορολογικής έδρας από την Ευρώπη. Σε αυτό έχτισε ο ευρωπαϊκός νότος. Σύμφωνα με μελέτη της Διανέοσις, αναζητούνται 100.000 κατοικίες για “μετανάστευση” από την Ευρώπη», δήλωσε στο περιθώριο του 1ου Ελληνο-ισραηλινού συνεδρίου ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος. Η τελευταία τάση, εξάλλου, θέλει όσους αγοράζουν τέτοιου είδους κατοικίες να τις εκμεταλλεύονται και επενδυτικά, προχωρώντας στην εκμίσθωσή τους.

Ο Πύργος Ηλείας είναι ένα από τα δύο στρατηγεία της Aldemar, μαζί με την Κρήτη, καθώς ο όμιλος λειτουργεί στην περιοχή δύο θέρετρα, το Olympian Village, ξενοδοχείο 464 δωματίων με εγκαταστάσεις και υπηρεσίες για παιδιά, νεροτσουλήθρα 93 μέτρων και συνεδριακό κέντρο και το Royal Olympian, πεντάστερο με 218 δωμάτια, bungalows, σουίτες και spa.

Κατά την ομιλία του στο ίδιο συνέδριο, ο κ. Αγγελόπουλος μίλησε για την αλλαγή στη συμπεριφορά των ταξιδιωτών – ως απότοκο της πανδημίας – οι οποίοι « στην πλειοψηφία τους, δεν δίνουν πλέον έμφαση στα αστέρια ενός ξενοδοχείου. Το 60-70% αναζητούν υπηρεσίες που θα μπορούσαν να πληρώσουν».

Συζητώντας για την επόμενη μέρα, ο ίδιος τόνισε ότι «αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και πλέον εξετάζουμε προς τα πού πηγαίνει η ζήτηση. Είμαστε επικεντρωμένοι σε νέα κοινά, όπως είναι οι κάτοικοι της βόρειας Ευρώπης, στρατηγική την οποία ακολουθούν ήδη η Ισπανία και η Πορτογαλία. Είμαστε έτοιμοι για έναν νέο τύπο τουρισμού, εξάλλου είμαστε μια “ηλικιωμένη” αγορά και δεν πρέπει να κοιτάμε από την άλλη πλευρά».

Έπεσαν οι υπογραφές του deal με τον όμιλο Μήτση

Ο κ. Αγγελόπουλος περιγράφει το deal με τον όμιλο Μήτση ως μία win – win συμφωνία, με τις υπογραφές για την πώληση δύο ξενοδοχείων να έχουν πέσει από το βράδυ της Τρίτης.

Το Royal Mare που πέρασε στη Mitsis Hotels

«Με την πώληση σε Έλληνα και όχι σε ξένο επενδυτή εξασφαλίσαμε ότι θα υπάρχει η αίσθηση συνέχειας. Διαλέξαμε έναν άνθρωπο που έχει τη δύναμη και την όρεξη να κάνει κάτι παραπάνω», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Aldemar, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό τον επιχειρηματία προσέγγισαν και ξένα κεφάλαια, αφού ο αριθμός των ενδιαφερόμενων ήταν διψήφιος.

Πλέον στο χαρτοφυλάκιο της Mitsis Hotels ανήκουν τα Aldemar Royal Mare και Aldemar Cretan Village στον Ανισσαρά Χερσονήσου.

Το πρώτο έχει δυναμικότητα 341 δωματίων (από τα οποία 97 έχουν άμεση πρόσβαση στο κέντρο θαλασσοθεραπείας και 10 είναι ειδικά διαμορφωμένα για άτομα με κινητικά προβλήματα) και 43 σουιτών σε συγκροτήματα κτιρίων, ενώ διαθέτει 29 ιδιωτικές και μοιραζόμενες πισίνες και επαγγελματικά γήπεδα τέννις.

Το δεύτερο είναι οικογενειακός προορισμός all inclusive, έχει 322 δωμάτια, children’s club, νεροτσουλήθρα 75 μέτρων, ενώ χαρακτηρίζεται από νησιωτική αρχιτεκτονική.

Στο επενδυτικό πλάνο αξίας μισού δισεκατομμυρίου του ομίλου Μήτση είναι η αναβάθμιση του γκολφ Αφάντου στη Ρόδο, έκταση που αγοράστηκε από τον επιχειρηματία Μερκούριο Αγγελιάδη, ένα ξενοδοχείο στις παλιές αποθήκες του Μεταξά στον Πειραιά και ξενοδοχειακή μονάδα στη Μύκονο.