• ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024

    Όλα οδηγούν στον Σείριο της Νέας Οδού!

    • NewsRoom

    Με γνώμονα την Οδική Ασφάλεια και την Προστασία του Περιβάλλοντος, ο Σείριος λειτουργεί υπεύθυνα, βιώσιμα και «υβριδικά».

    O πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα λειτουργεί στον Σ.Ε.Α. Σείριου.

    Πόσο σημαντική είναι η εξοικονόμηση ενέργειας σε μία εποχή κατά την οποία το περιβάλλον έχει άμεση ανάγκη από κάθε είδους βοήθεια;

    Πόσο ανοιχτή πληγή αποτελεί ακόμη στη χώρα μας η ελλιπής πληροφόρηση και εκπαίδευση σε ζωτικά θέματα οδικής ασφάλειας; Ο ιστορικός Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Σείριος, γίνεται πλέον συνοδοιπόρος μας σε αυτούς τους δύο κρίσιμους τομείς.

    Στις πολύ χρήσιμες υπηρεσίες που μας προσφέρει επί σειρά ετών, έρχονται να προστεθούν ο Υβριδικός Σταθμός Φόρτισης Ηλεκτρικών οχημάτων και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Σείριο για όλους τους σωστούς λόγους!


    Υβριδικός Σταθμός Σείριου

    Το μεγαλόπνοο πρότζεκτ αφορά στον μεγαλύτερο υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα και είναι πλέον γεγονός. Ο Σ.Ε.Α. Μαλακάσας Σείριος, πλήρως ανανεωμένος και πιο εξωστρεφής από κάθε άλλη φορά, περνά με επιτυχία στη νέα, καινοτόμο εποχή του.

    Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών φέρει την υπογραφή του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της εταιρείας «Νέα Οδός» και σηματοδοτεί τη δημιουργία του πρώτου και μεγαλύτερου υβριδικού σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, με φωτοβολταϊκά στέγαστρα στα πάρκινγκ, συνδυάζοντας έτσι την παραγωγή «πράσινης» ενέργειας και φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

     

    Το πρωτοποριακό αυτό έργο περιλαμβάνει:
    • Κατασκευή στεγάστρων για τα πάρκινγκ των αυτοκινήτων, τοποθέτηση σε αυτά ηλιακά πάνελ, συνολικής ισχύος περίπου 500 kWp,
    • 2 φορτιστές DC 120kW έκαστος σε κάθε κλάδο, δηλαδή σύνολο 4 φορτιστές ισχύος, καθώς και
    • Υβριδικούς μετατροπείς ενέργειας, με το ρεύμα από τα ηλιακά πάνελ να πηγαίνει στον φορτιστή όταν υπάρχει αυτοκίνητο να φορτίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας και παράλληλα όση ενέργεια δεν καταναλώνεται από τις φορτίσεις οχημάτων, να χρησιμοποιείται απευθείας για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου του Σείριου.


    Ο υβριδικός σταθμός φόρτισης στον Σ.Ε.Α. Σείριος είναι μέρος του στρατηγικού σχεδίου «Νέα Οδός Go Green» που αφορά στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την παραγωγή πράσινης ενέργειας μέσω της ανάπτυξης του δικτύου ταχυφορτιστών στους αυτοκινητοδρόμους που διαχειρίζεται.

    Για την επένδυση στον Σ.Ε.Α.  Μαλακάσας «Σείριος», η Νέα Οδός έλαβε για το 2024, 4 βραβεία εκ των οποίων τα δύο χρυσά!


    Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

    Η Νέα Οδός, πιστή στη δέσμευσή της για υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν ουσιαστικά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, σχεδίασε και κατασκεύασε ένα σύγχρονο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον περιβάλλοντα χώρο του Σ.Ε.Α. Μαλακάσας (Σείριος).

    Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Σείριος άνοιξε τις πύλες του το 2023 και υποδέχτηκε μέσα σε λίγους μήνες περισσότερες από 20 τάξεις δημοτικών σχολείων. Η Νέα Οδός και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ένωσαν δυνάμεις και προχωρήσαν στην υλοποίηση του προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ στην Πράξη».

    Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην προώθηση της ασφαλούς ποδηλασίας μέσα από καινοτόμες διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συνδυάζουν την ομαδοσυνεργατική μάθηση, τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών, καθώς και την πρακτική εξάσκηση σε συνθήκες δρόμου στο ασφαλές περιβάλλον του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Σείριος.

    Η Νέα Οδός διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Πρόγραμμα «Ασφαλώς Ποδηλατώ» το οποίο ξεκίνησε από το 2015 και μέσω αυτού έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 10.000 μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απ’ όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Ήπειρος και Δυτική Ελλάδα) που διασχίζουν οι αυτοκινητόδρομοι που διαχειρίζεται.

    Πλέον και με στόχο τη διεύρυνση των δράσεων που φιλοξενούνται στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, η Νέα Οδός συνεργάζεται και με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Liberty Guide Dogs ο οποίος εκπαιδεύει σκύλους οδηγούς για άτομα με μερική ή ολική τύφλωση.

    Σταθερά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και προωθώντας την προσβασιμότητα, η Νέα Οδός άνοιξε τις πόρτες του Πάρκου, συμβάλλοντας αποτελεσματικά σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια. Μάλιστα με στόχο την ενίσχυση των σχετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, έχουν τοποθετηθεί στο πάρκο νέοι φωτεινοί σηματοδότες με ηχητικό σύστημα.

     

    Fast Pass

    Πέραν των παραπάνω στον Σείριο, η Νέα Οδός πρόσφατα εγκαινίασε και ένα σημείο εγγραφής συνδρομητών στην υπηρεσία Fast Pass!

    Υπενθυμίζουμε ότι στην υπηρεσία ηλεκτρονικής πληρωμής διοδίων της Νέας Οδού που μας ταξιδεύει με άνεση σε όλη τη χώρα, προστέθηκε και το νέο εκπτωτικό πρόγραμμα Fast Pass Smart, που προσφέρει έκπτωση 10% στα ΙΧ και 5% στα οχήματα ανώτερης κατηγορίας, σε ΚΑΘΕ διέλευση που πραγματοποιείται σε σταθμό διοδίων που διαχειρίζεται η εταιρία, από την 1η διέλευση και για πάντα! Αν κάνετε μια στάση στο σημείο πώλησης Fast Pass στον Σείριο, μέσα σε ελάχιστα λεπτά θα γίνεται συνδρομητής στην υπηρεσία, κερδίζοντάς χρόνο και χρήμα!


    Ο ανανεωμένος Σείριος βρίσκεται λοιπόν στον αστερισμό της Νέας Οδού, γεγονός που τον κάνει ακόμη πιο θελκτικό, χρήσιμο και εύκολα προσβάσιμο. Διαθέτει πλέον όλα όσα χρειαζόμαστε για την ασφάλεια, την εξυπηρέτηση και την απαραίτητη ύστερα από πολύωρη οδήγηση, ανάπαυλά μας. Κάθε μας ταξίδι με το αυτοκίνητο περνάει από τον Σείριο!

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα “ΕΚΟ Acropolis Rally Diary 2024”

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: 30η συμμετοχή του Κώστα Στεφανή σε 49 χρόνια!

    Ράλλυ Φινλανδίας: Αναπάντεχη νίκη Οζιέ!

    Η ορολογία του EKO Acropolis Rally