Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024

ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Η συμμετοχή της Χαλκιάς Racing Team!

Η Χαλκιάς Racing Team, συμμετείχε στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις με το νέο Renault Clio Rally.

Η συμμετοχή ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας την 3η θέση μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων και την 1η θέση μεταξύ των ελληνικών συμμετοχών με αυτοκίνητο Rally3. Ως μέλος του Εξουσιοδοτημένου Δικτύου Επισκευαστών Renault & Dacia στην Ελλάδα, η εταιρεία Χαλκιάς Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. και πιο συγκεκριμένα ο Θέμης Χαλκιάς,  με συνοδηγό τον Νικόλαο-Αδάμ Κομνό, ως Χαλκιάς Racing Team, έλαβαν μέρος και στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με το νέο τους αγωνιστικό αυτοκίνητο. Το εργοστασιακό Renault Clio προδιαγραφών Rally3, εφέτος έτρεξε με την αναβαθμισμένη εμφάνιση της νέας γενιάς Clio. Ο Θέμης Χαλκιάς, στη 16η συμμετοχή του στον εθνικό μας αγώνα, κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία της περυσινής διοργάνωσης και να ανέβει στο βάθρο κατακτώντας την 3η θέση μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων, την 1η θέση μεταξύ των ελληνικών συμμετοχών με αυτοκίνητο Rally3 και την 7η θέση της κατηγορίας WRC3.

Το Renault Clio Rally3 έχει εξελιχθεί από την Alpine Racing, μέλος του Renault Group, στο εργοστάσιο της αγωνιστικής φίρμας στη Διέππη της Γαλλίας. Ο τετρακύλινδρος turbo κινητήρας  1.3 λίτρου, αποδίδει 260 ίππους και 415Nm ροπής, ενώ η μετάδοση της κίνησης γίνεται σε όλους τους τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων, αναδεικνύοντας το Clio Rally3 ως το πρώτο τετρακίνητο αγωνιστικό της φίρμας για αγώνες ράλλυ.

Ο Θέμης Χαλκιάς δήλωσε σχετικά: «Το 2023 ξεκινήσαμε το project του Renault Clio Rally3 και την συνεργασία μας με την Alpine Racing για την ελληνική αγορά, σημειώνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και δείχνοντας το δρόμο για την κατηγορία στην Ελλάδα. Φέτος ήμασταν συνεπείς και αξιόπιστοι, όπως στην ζωή και την εργασία μας, και ανεβήκαμε στη ράμπα του τερματισμού με ένα ακόμα πολύ καλό αποτέλεσμα.  Θέλω να ευχαριστήσω το συνοδηγό μου Νικόλαο-Αδάμ Κομνό, καθώς και όλα τα μέλη της ομάδας που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, τόσο κατά την πολυήμερη και πολύωρη προετοιμασία, όσο και κατά τη διάρκεια του δύσκολου φετινού αγώνα».

Διαβάστε επίσης:

EKO Ακρόπολις Ράλλυ: Απόλυτη κυριαρχία Hyundai!

Ηλεκτρικό Renault R17!

Ηλεκτροκίνηση: Μειώνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων – Που στρέφονται οι κολοσσοί του κλάδου