Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024

EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα!

Μια μέρα που θυμίζει τα παλιά κλασσικά Ράλλυ Ακρόπολις είναι η σημερινή.

Όπως έχουν αναφέρει και όλα τα πληρώματα, η αυριανή ημέρα αναμένεται η πιο δύσκολη του αγώνα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε σκληρές ε.δ. χωρίς ενδιάμεσο σέρβις, τα αγωνιστικά εκκίνησαν από την πρώτη ειδική της ημέρας και έβδομη του αγώνα, το Ρεγγίνι μήκους 27km. Εκεί είχαμε και αλλαγή στην πρωτοπορία του αγώνα με τον Tanak να έχει διπλό κλατάρισμα, έτσι μπροστά πέρασε ο Dani Sordo ακολουθούμενος από τον Thierry Neuville.

Δεύτερη ειδική της ημέρας και 8η στον αγώνα είναι αυτή της Θήβας μήκους 21km. Μετά τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν στους Άγιους Θεόδωρους για την 3η ειδική της ημέρας και 9η του αγώνα μήκους 26km. Η ειδική αυτή θα επαναληφθεί στις 17:05 το απόγευμα ως 11η ειδική του αγώνα και 5η της ημέρας. Ενδιαμέσως στις 15:46 θα έχουμε την 10η ειδική διαδρομή της ημέρας στο Λουτράκι μήκους 13km.

Ο «επίλογος» της ημέρας θα γραφτεί στην EKO Super Special Stage στον ΣΕΑ «Σείριος», εμπρός από τα μάτια χιλιάδων θεατών που θα βρεθούν στο χώρο. Στο χειροκρότημα θα φανεί ποιος έχει το σθένος να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί να πάρει από το Ράλλυ των Θεών σε μία ημέρα συνολικού μήκους 695,64 χιλιομέτρων.


Θυμίζουμε ότι με βάση το νέο σύστημα βαθμολόγησης ο σημερινός πρωτοπόρος στο τέλος της μέρας θα πάρει 18 βαθμούς υπό την προϋπόθεση ότι θα βρίσκεται αύριο στη ράμπα του τερματισμού. Η ΕΚΟ Super Special Stage, συνολικού μήκους 1,97 χλμ., θα διατρέξει τον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού, καθώς και τμήμα του αυτοκινητόδρομου στο ρεύμα από Λαμία προς Αθήνα.

Τα αυτοκίνητα θα προσφέρουν θέαμα για περίπου τρεις ώρες σε όσους φίλους του αγώνα βρεθούν στην περιοχή για να απολαύσουν τους κορυφαίους οδηγούς στον κόσμο να οδηγούν τα ταχύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Μαζί τους, όλα τα ελληνικά πληρώματα που διαχρονικά κοσμούν τον αγώνα.

Η είσοδος στην ΕΚΟ Super Special Stage είναι ελεύθερη. Σε κάθε περίπτωση, για την εξυπηρέτηση όλων και κυρίως για την ασφάλεια κάθε εμπλεκομένου, πριν ξεκινήσετε διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω πληροφορίες.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

• Είναι απαραίτητη η υπόδειξη της πρόσκλησης σας για την εξασφάλιση της θέσης σας στην κερκίδα.
• Η προσέγγιση του χώρου από τον αυτοκινητόδρομο δε θα είναι δυνατή.
• Για να φτάσει κάποιος στο Σ.Ε.Α. Σείριος, ανάλογα με το ρεύμα που κινείται, θα χρειαστεί να πάρει είτε την έξοδο προς ΜΑΛΑΚΑΣΑ (αν έρχεστε από Αθήνα) είτε αυτήν προς ΑΥΛΩΝΑ-ΟΙΝΟΦΥΤΑ (αν έρχεστε από Θήβα) και να συνεχίσει μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού.
• Φτάνοντας πίσω από το Σ.Ε.Α. Σείριος, ακολουθώντας τις οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. και των ανθρώπων της διοργάνωσης θα παρκάρει (δωρεάν) στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους. (όπως θα δείτε στην εικόνα)
• Η είσοδος στην ΕΚΟ Super Special Stage είναι δωρεάν και θα γίνεται μόνο πεζή.
• Καθ’ ό,τι η εγκατάσταση μπορεί να εξυπηρετήσει συγκεκριμένο αριθμό θεατών, προτείνεται η άφιξη του κοινού περίπου στις 18:00 για την εξασφάλιση θέσης στάθμευσης και παρακολούθησης. Για την απρόσκοπτη προσέλευση όλων, συστήνεται ο προγραμματισμός της άφιξης στο χώρο το νωρίτερο δυνατόν.
• Μετά τις 20:00 δε θα επιτρέπεται η είσοδος σε θεατές.
• Από τις 20:00 αναμένεται η άφιξη των αγωνιστικών αυτοκινήτων, τα οποία θα σταθμεύσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, η περίμετρος του οποίου θα είναι προσβάσιμη στους θεατές.
• Στον περιβάλλοντα χώρο του Σ.Ε.Α. Σείριος θα λειτουργεί το Rally Village του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με τα περίπτερα του αγώνα και των χορηγών.
• Στις 20:40 στο κέντρο της ΕΚΟ Super Special Stage, εμπρός από τους θεατές θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, παρουσία των πρωτοπόρων -έως εκείνη την ώρα- οδηγών και εκπροσώπων των Κατασκευαστών.

Διαβάστε επίσης:

EKO Ακρόπολις Ράλλυ 1η μέρα: Προβάδισμα Tanak

ΕΚΟ Ακρόπολις Ράλλυ: Προηγείται ο Ogier!

EKO Rally Acropolis: Σε πλήρη εξέλιξη!