Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

EKO Ακρόπολις Ράλλυ: Με σεβασμό στο περιβάλλον!

Η ασφάλεια των αγωνιζομένων, των θεατών και κάθε εμπλεκομένου είναι αδιαπραγμάτευτη για τη διοργάνωση, όπως αδιαπραγμάτευτη είναι και η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

Δεδομένων των κλιματικών συνθηκών της προηγούμενης περιόδου (δύο άνυδροι χειμώνες, ξηρασία) η παρουσία θεατών εντός των ειδικών διαδρομών «οφείλει» να έχει γνώμονα το περιβάλλον με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πιθανότητα κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς. Βάσει νομοθεσίας σχετικά με την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, απαγορεύονται τόσο το άναμμα φωτιάς και το κάπνισμα, όσο και η λειτουργία υπαίθριων ψησταριών, ενώ υπάρχει και απαγόρευση εγκατάστασης σκηνών εντός των δασών.

Ειδικότερα στην περιοχή όπου διεξάγεται η ειδική διαδρομή Ελευθεροχώρι, απαγορεύεται:
• Η κατασκήνωση και διανυκτέρευση
• Το άναμμα φωτιάς και το κάπνισμα
• Η λειτουργία υπαίθριων ψησταριών
• Η διάθεση υγρών και στερεών αποβλήτων στο περιβάλλον (έδαφος, υπέδαφος, επιφανειακά νερά)
• Η εκτός δρόμου κίνηση των οχημάτων των αγωνιζόμενων, των επισκεπτών και των διοργανωτών
• Η είσοδος πεζών ή οχημάτων εντός των λιμνών Νευρόπολη, Μουρούζος, Μουρίζα και Παλιοσουβάλα
• Η δημιουργία οποιασδήποτε υποδομής (πρόχειρης ή μη) για τη διευκόλυνση του αγώνα

Επιπλέον, θα πρέπει:
– Όλα τα απορρίμματα να διατίθενται εντός των κάδων (πράσινοι, μπλε), ενώ σακούλες για την ρίψη των σκουπιδιών θα βρίσκονται σε πολλά σημεία της διαδρομής.

Η Οργανωτική Επιτροπή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις προτρέπει τους θεατές που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν την ε.δ. Ελευθεροχώρι, να επιλέξουν να αφήσουν τα οχήματά τους πλησίον των οικισμών. Η διοργάνωση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, την ΕΛ.ΑΣ, την Πυροσβεστική, τον ΟΦΥΠΕΚΑ, τα κατά τόπους Δασαρχεία και τους εντεταλμένους φορείς, έχει μεριμνήσει για την ύπαρξη μέσων πρόληψης κι αντιμετώπισης.

Διαβάστε επίσης:

Sounion: Βίντεο των Χούθι δείχνει την στιγμή που βάζουν εκρηκτικά στο πλοίο του εφοπλιστή Διαμαντίδη

Λιβύη: Εγκατέλειψε τη χώρα ο κεντρικός τραπεζίτης

Τι αλλάζει στα ευρωπαικά αεροδρόμια από 1ης Σεπτεμβρίου – Τι θα ισχύει για τις χειραποσκευές και τα υγρά