ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 στην παγκόσμια οικονομία και την τουριστική βιομηχανία έγιναν ορατές σχεδόν από την πρώτη στιγμή, δημιουργώντας ανησυχία για τη διάρκεια της κρίσης και αμφιβολίες για το μέλλον του τουρισμού. Ωστόσο, παρά τις επιφυλάξεις, η ανάγκη για δημιουργία επαγγελματικών στελεχών ικανών να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του κλάδου παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ.
Μετά την πανδημία, οι μετακινήσεις των ανθρώπων και αγαθών, τα ταξίδια όπως τα γνωρίζαμε, άλλαξαν με οριστικό τρόπο. Μέσα σε αυτό το τοπίο, εύλογα αναρωτιούνται πολλοί πόσο θα διαρκέσει αυτή η κρίση, πόσο γρήγορα θα ανακάμψει η τουριστική αγορά, καθώς και αν οι τουριστικές σπουδές παραμένουν μια καλή επιλογή καριέρας.
«Η πανδημία είναι περαστική, η ανάγκη για ανάπτυξη στελεχών σε διάφορα επίπεδα και διάφορους τομείς του τουρισμού, όμως, είναι επίκαιρη όσο ποτέ» επισημαίνει η Ευαγγελία Μπαραλού, ακαδημαϊκή διευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc in Tourism Management στο Alba Graduate Business School, The American College of Greece. Το ίδιο και η διαρκής επιθυμία των ανθρώπων να ταξιδέψουν.
Στην Ελλάδα, ο τουρισμός παραμένει ίσως ο σημαντικότερος κλάδος επαγγελματικής εξέλιξης. Η ραγδαία ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την ανάγκη για προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου εξακολουθεί, τονίζει η κα Μπαραλού. Πόσο μάλλον τώρα που η ανάγκη για δημιουργία επαγγελματικών στελεχών με εξειδικευμένες γνώσεις και ικανότητες, ώστε να μπορούν επαρκώς να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του κλάδου εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένη.
Η ίδια αυτή ανάγκη για δημιουργία στελεχών στον τουριστικό κλάδο βρίσκεται πίσω από την αυξημένη συμμετοχή σε προγράμματα τουριστικών σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πολλοί νέοι και νέες, αλλά και οι επόμενες γενιές σε τουριστικές επιχειρήσεις, επενδύουν στην εκπαίδευσή τους, αντιλαμβανόμενοι την προοπτική και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο κλάδος για δημιουργία και εξέλιξη καριέρας με βάση και την πλούσια πολιτιστική, γεωγραφική και ιστορική κληρονομιά της χώρας μας, που μπορούν θαυμάσια να αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών ολόκληρο τον χρόνο στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.
«Τα προγράμματα τουριστικών σπουδών πρέπει να δίνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη δημιουργία στελεχών» εξηγεί η κα Μπαραλού. «Το πρόγραμμα του MSc in Tourism Management που προσφέρει το Alba Graduate Business School είναι ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών που φιλοδοξεί να δημιουργήσει επαγγελματικά στελέχη, τα οποία να μπορούν να αναλάβουν ανώτερα διοικητικά καθήκοντα σε τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό» σημειώνει. Όπως όλα τα προγράμματα που έχει δημιουργήσει το Alba, το MSc in Tourism Management χαρακτηρίζεται από υψηλή ακαδημαϊκή ποιότητα, αφού έχει σχεδιαστεί κατά τα πρότυπα των κορυφαίων αντίστοιχων προγραμμάτων στον κόσμο. Η δομή και η φιλοσοφία του προγράμματος στοχεύουν στο να προσφέρουν στους φοιτητές τις πιο σύγχρονες θεωρητικές γνώσεις που αφορούν στην επιτυχημένη διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και τα πιο σημαντικά πρακτικά εργαλεία για να τις εφαρμόσουν ακόμη και αν αυτοί έχουν διαφορετικές προπτυχιακές σπουδές.
Το Alba στηρίζει όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα με μία σειρά υποτροφιών, όπως ακαδημαϊκής αριστείας, αλλά και με δύο ακόμα ονομαστικές υποτροφίες μέσω του προγράμματος MSc in Tourism Management, την πλήρη υποτροφία Nielsen, που καλύπτει το 100% των διδάκτρων, και την υποτροφία του ΣΕΤΕ που απευθύνεται σε μέλη του ΣΕΤΕ και στα παιδιά τους.
Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα MSc in Tourism Management του Alba Graduate Business School, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν εδώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ υπονόμευσε τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα με τις ΗΠΑ
- Πετρέλαιο: Νέες απώλειες για τις τιμές, σε χαμηλό δύο εβδομάδων WTI και Brent
- Alter Ego Media: Στα 676,81 εκατ. ευρώ η έγκυρη ζήτηση για τη δημόσια προσφορά – Στα 4 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών
- Βουλή: Γεωργιάδης και Θεμιστοκλέους κατά ΣΥΡΙΖΑ για τους οδηγούς ασθενοφόρων: «Τη δική σας διάταξη ενεργοποιήσαμε»