• Δελτία Τύπου

    Τα παιδικά βιβλία του ΠΙΟΠ ζωντανεύουν στη Βιβλιοθήκη του


    Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) προσκαλεί τους μικρούς φίλους στη δραματοποιημένη αφήγηση των παιδικών βιβλίων των εκδόσεων του Ιδρύματος. Η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Τερζάκη παρουσιάζει την Παρασκευή 10 Μαρτίου (ώρα 17:00), το παραμύθι της Αλίκης Μπαλάσκα, με εικονογράφηση του Δημήτρη Φουσέκη, «Το πετροκάραβο», στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ.

    Με αφήγηση, εικαστικά, δημιουργική γραφή και θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά, ηλικίας 5 έως 8 ετών, καλλιεργούν τη φαντασία τους και ανακαλύπτουν τους θησαυρούς που κρύβουν τα βιβλία.

    Η ιστορία του μικρού Πέτρου εκτυλίσσεται σε ένα χωριό της Τήνου, στην καθημερινή ζωή του οποίου κυριαρχεί η επεξεργασία και η χρήση του μαρμάρου. Μέσα από τη ματιά και την εμπειρία ενός μικρού παιδιού, παρουσιάζονται τα μαρμάρινα χρηστικά αντικείμενα και αρχιτεκτονήματα, τα εργαλεία επεξεργασίας του υλικού, οι μέθοδοι εξόρυξης στα λατομεία, η επεξεργασία, καθώς και άλλες πτυχές της παρουσίας του μαρμάρου στην τοπική κοινωνία.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3739651-2 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-16:00).

    Βιβλιοθήκη Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς
    Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα, 17675, Αθήνα
    Τ: 210 3739651| www.piop.gr



    ΣΧΟΛΙΑ