array(0) {
}
        
    
Menu
0.04%
Τζίρος: 137.99 εκατ.

Ερντογάν: Επίθεση κατά των βιομηχάνων της TUSIAD στο συνέδριο του ΑΚΡ

Δελτία Τύπου

Ο «Μάγος της Αθήνας» το πρωτοποριακό δείγμα του ελληνικού βωβού κινηματογράφου στο COSMOTE HISTORY

Comments

Το ντοκιμαντέρ ο «Μάγος της Αθήνας» του Αχιλλέα Μαδρά, η παραγωγή του οποίου ξεκίνησε το 1922 έχοντας διαφορετικό τίτλο και ολοκληρώθηκε το 1931, προβάλλεται την Κυριακή  23 Ιουλίου  στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY. Πρόκειται για πρωτοποριακό δείγμα του ελληνικού βωβού κινηματογράφου με το τελευταίο κομμάτι της ταινίας να έχει ιδιαίτερη αξία, αφού είναι χρωματισμένο καρέ-καρέ από φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Τη μουσική επένδυση του φιλμ υπογράφει ο Μηνάς Αλεξιάδης.

Την Τρίτη 25 Ιουλίου στις 21.00 το ντοκιμαντέρ «Ιλιάδα & Οδύσσεια: Το μυστήριο των ομηρικών επών» ρίχνει φως στο «ομηρικό ζήτημα» και τους λόγους που τα ομηρικά έπη εξακολουθούν να μας γοητεύουν. Μέσα από τον φακό του, ο Φρανσουά Σαγιέ αναζητά απαντήσεις σε ερωτήματα που συνεχίζουν να υφίστανται γύρω από το αν ο ποιητής των δύο πρώτων επών της δυτικής λογοτεχνίας ήταν υπαρκτό πρόσωπο, αλλά και για το αν και τα δύο έπη ανήκουν στον ίδιο συγγραφέα.    

Ακόμα δεν χάνουμε την Τετάρτη 26 Ιουλίου στις 22:00 το ντοκιμαντέρ «Πελοπόννησος», που προβάλλεται για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση. Μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του κορυφαίου ντοκιματερίστα Βασίλη Μάρου ξεναγούμαστε στην Πελοπόννησο. Από την αρχαία Μεσσήνη ως την Πάτρα της δεκαετίας του ‘70, μεταφερόμαστε σε ένα ταξίδι στην ιστορία αλλά και στους μύθους του τόπου, υπό τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν: Επίθεση κατά των βιομηχάνων της TUSIAD στο συνέδριο του ΑΚΡ
Τέμπη: Κατεπείγουσα έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τις αναρτήσεις που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες την μέρα των συγκεντρώσεων
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 43χρονος που έκρυβε την ηρωίνη σε κρύπτη πίσω από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου
Σ. Εφραίμογλου: Σημαντική η δημιουργία στοχευμένων προγραμμάτων χρηματοδότησης για γυναίκες επιχειρηματίες
Επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ στην Άγκυρα
Αυστηρότεροι κανόνες για τις διαλύσεις πλοίων – Τι συνεπάγονται για τη ναυτιλιακή αγορά
Γιώργος Προκοπίου: Οι «χρυσές» κινήσεις του εφοπλιστή στη σκακιέρα του real estate
Βόλος: Συναγερμός από κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 30χρονη
Έλον Μασκ σε ομοσπονδιακούς υπαλλήλους: «Αυτοαξιολογηθείτε ή παραιτηθείτε»
ΕΚΠΑ: Καινοτόμα αποστολή στην Σαντορίνη για τα κατολισθητικά φαινόμενα – Ποιες περιοχές τίθενται στο μικροσκόπιο