• Top20

    ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΗΝΑΚΗΣ – ΓΛΑΡΑΣ

    • NewsRoom
    Παντελής Χηνάκης – Γλάρας

    Παντελής Χηνάκης – Γλάρας


    Ο Παντελής Χηνάκης – Γλάρας διευθύνει τον Νηογνώμονα INSB Class, που διανύει την πέμπτη δεκαετία από ιδρύσεώς του.

    Ο νηογνώμονας International Naval Surveys Bureau έχει αναπτύξει επαρκές δίκτυο αποκλειστικών επιθεωρητών σε όλες τις παράκτιες και νησιωτικές περιφέρειες της χώρας, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες ανταπόκρισης το ταχύτερο δυνατόν.

    Στο ναυτιλιακό πεδίο, ουσιαστικά κάλυψε το χώρο που εξυπηρετούσε στην ελληνική ναυτιλία ο ιστορικός Ελληνικός Νηογνώμων, που οδηγήθηκε σε εκκαθάριση και κλείσιμο.

    Ο Παντελής Χηνάκης – Γλάρας, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του INSB, γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1971 και διαθέτει 32 χρόνια εμπειρίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία και ιδιαίτερα στον τομέα της Ταξινόμησης Πλοίων και της Ναυτικής Μηχανικής.

    Προσεγγίζει κάθε νέα επιχειρηματική πρόκληση με την εγγενή του τάση για καινοτομία, δημιουργική επίλυση προβλημάτων και μετρημένη ανάληψη κινδύνων για την επίτευξη συνεχών βελτιώσεων στο τελικό αποτέλεσμα.

    Διαθέτει εκτεταμένη τεχνογνωσία και ναυτιλιακή εμπειρία στον ρόλο, την οργάνωση, τη διαχείριση και λειτουργία των διεθνών νηολογίων.

    Είναι κάτοχος Διπλώματος Διοίκησης από το Henley Management College, U.K και Διπλώματος στα Συστήματα Ποιότητας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ποιότητα και την Ελβετική Ένωση για την Ποιότητα. Επίσης έχει πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού.

    Είναι μέλος του International Propeller Club των Ηνωμένων Πολιτειών, από τον Νοέμβριο του 2019.

    Ο Παντελής Χηνάκης – Γλάρας επισημαίνει ότι η προσήλωση στην κατεύθυνση της εφαρμογής των απαιτήσεων της διαρκώς εξελισσόμενης τεχνολογίας για την κατάταξη πλοίων, σε συνδυασμό, βεβαίως, µε την ορθή τήρηση των απαιτήσεων των Διεθνών ή Εθνικών Κανονισμών για την προστασία στην θάλασσα της ανθρώπινης ζωής, του θαλάσσιου και αέριου περιβάλλοντος, αλλά και της περιουσίας, συνιστούν αδιαπραγμάτευτη καθημερινότητα για τον Νηογνώµονα INSB Class.

    Μέχρι τώρα ο Νηογνώµονας έχει τιμηθεί και είναι αναγνωρισμένος από σαράντα και πλέον Κυβερνητικές Ναυτιλιακές Αρχές.

    Στο Classification Register είναι καταγεγγραμμένα άνω των 550 ενεργών ποντοπόρων πλοίων διαφόρων τύπων και µεγεθών, όπως επίσης και πάνω από 60 offshore assets και floating installations.

    Ο INSB Class συµµετέχει σε ευρωπαϊκά προγράµµατα -σε συνεργασία µε Οργανισµούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διεθνή Πανεπιστήµια και εταιρείες ή οργανισµούς της Ναυτικής Βιοµηχανίας και Τεχνολογίας- για την ανάπτυξη καινοτόµων Ναυτικών Τεχνολογιών.

    Παράλληλα, βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης πλήρους προγράµµατος για τη µετάβαση στην ψηφιακή εποχή και την περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών του.

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Ποσειδώνια 2024»



    ΣΧΟΛΙΑ