• Top20

    ΝΤΕΝΗΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ

    • NewsRoom
    ΝΤΕΝΗΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ


    Ο Ντένης Βερναρδάκης θεωρείται κορυφαίος ναυλομεσίτης αγοραπωλησιών επιβατηγών πλοίων, έχοντας στο ενεργητικό του αγορές και πωλήσεις άνω των 1.000 πλοίων για λογαριασμό 100 και πλέον εφοπλιστών και ναυτιλιακών εταιρειών.

    Διευθύνει μία από τις παλαιότερες εταιρείες ναυλομεσιτών της Ελλάδας, τη Masters Shipping Co, η οποία ιδρύθηκε το 1965 από τον αείμνηστο καπετάν Γιάννη Κινδύνη, ως Exclusive Broker της Epirotiki Lines, εταιρείας των Γιώργου και Ανδρέα Ποταμιάνου, που υπήρξαν από τους πρωτοπόρους της παγκόσμιας κρουαζιέρας.

    Λόγω της σταδιακώς αυξανόμενης ζήτησης για κρουαζιερόπλοια, ειδικά από τις σκανδιναβικές χώρες, η Masters Shipping αναπτύχθηκε και και στον τομέα των ναυλώσεων, πολλές από τις οποίες εξελίχθηκαν σε μακροχρόνιες.

    Αυτό είχε ως φυσικό αποτέλεσμα την ανάδειξη και καθιέρωση της ως η πρώτη παγκοσμίως Passenger Ship Broking Specialist Company σε αγοραπωλησίες, αλλά και σε ναυλώσεις επιβατηγών – κρουαζιερόπλοιων.

    Η εταιρεία τιμήθηκε με το Βραβείο Ναυλομεσίτης της Χρονιάς (Shipbroker of the Year) των Lloyds List, το 2017. Έχει συνεργαστεί με το σύνολο των Ελλήνων εφοπλιστών που ασχολήθηκαν με την επιβατηγό ναυτιλία και τα κρουαζιερόπλοια.

    Ο Ντένης Βερναρδάκης σπούδασε στη Σχολή Πλοιάρχων και ξεκίνησε τη ναυτική του σταδιοδρομία στα υπερωκεάνια των Αντώνη και Δημήτρη Χανδρή, που εκτελούσαν δρομολόγια στις γραμμές Αγγλίας – Αυστραλίας. Η διάσημη τότε Chandris Lines μετέφερε χιλιάδες νόμιμους μετανάστες, από την Ευρώπη προς την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

    Σε ηλικία τριάντα ετών άλλαξε ρότα και προσελήφθη ως broker στη Masters Shipping, όπου σταδιακά ξεδίπλωσε τις δεξιότητες και τις ικανότητές του, με αποτέλεσμα να αναλάβει και τα ηνία της εταιρείας.

    Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε διαλέξεις και σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, σε διεθνή meetings, όπως τα συνέδρια Shippax Cruise and Ferry, σε σεμινάρια του Συνδέσμου Ελλήνων Ναυλομεσιτών, αλλά και σε σεμινάρια υπό την αιγίδα και οργάνωση του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

    Ο Ντένης Βερναρδάκης έχει συνεργαστεί με όλους του Έλληνες εφοπλιστές που έχουν κατά καιρούς δραστηριοποιηθεί στον χώρο της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας: τον Ανδρέα Ποταμιάνο, τον Κωστάκη Λοΐζου, τον Περικλή Παναγόπουλο, τον Παντελή Σφηνιά, τον Γεράσιμο Στρίντζη, τον Γεράσιμο Αγούδημο, τον Επαμεινώνδα Σολούνια, τον Τάκη Ηλιόπουλο, τον Μάριο Ηλιόπουλο και πολλούς άλλους και συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του ακτοπλοϊκού στόλου με σύγχρονα και ταχύπλοα πλοία.

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Ποσειδώνια 2024»



    ΣΧΟΛΙΑ