Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top20

ΙΣΙΔΩΡΑ ΘΕΟΤΟΚΑ – ΛΙΟΝΑ ΜΠΑΧΑ

Hellaschart: Λιόνα Μπαχά και Ισιδώρα Θεοτοκά-Οι γυναίκες με τις 20.000 ναυλώσεις!

Ισιδώρα Θεοτοκά-Λιόνα Μπαχά

Η Λιόνα Μπαχά και η Ισιδώρα Θεοτοκά ηγούνται μίας από τις πιο επιτυχημένες ναυλομεσιτικές εταιρείες στην Ελλάδα, της Hellaschart.

Η δεινότητά τους στον τομέα όπου δραστηριοποιούνται και η αφοσίωσή τους στην προώθηση της γυναικείας συμμετοχής στη ναυτιλία τις έχουν καταστήσει πρότυπα στον κλάδο.

Η Λιόνα Μπαχά είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα που έχει διακριθεί και βραβευθεί επανειλημμένως για τη συνολική της προσφορά στη ναυτιλία.

Είναι κάτοχος MSc στη Ναυτιλία, το Εμπόριο και τα Χρηματοοικονομικά από το City University Business School (CASS) και BSc στα Οικονομικά και τις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2000 ίδρυσε την Hellaschart μαζί με την Ισιδώρα Θεοτοκά, κίνηση που σηματοδότησε την έναρξη μίας δυναμικής πορείας.

Η εταιρεία δίνει μεγάλη έμφαση στην εξυπηρέτηση των εξειδικευμένων αναγκών των πελατών της και τις τελευταίες δύο δεκαετίες εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο αποδοτικά γραφεία της ναυτιλίας, αναπτύσσοντας και καλλιεργώντας ισχυρούς δεσμούς στην τοπική ναυτιλιακή αγορά με έμφαση στους τομείς ξηρού φορτίου και εμπορευματοκιβωτίων.

Η Hellaschart τιμήθηκε δύο φορές με το βραβείο «Ναυλομεσίτης της Χρονιάς» από τους Lloyd’s List, το 2011 και το 2021. Μάλιστα, το 2021 πέτυχε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ναύλωσης στον τομέα των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Πριν δημιουργήσει την δική της εταιρεία, η Λιόνα Μπαχά ήταν ανώτερο στέλεχος στην Hellastir Shipping Agencies ως αποκλειστικός συνεργάτης ναύλωσης της ZIM Israel Navigation για την ελληνική αγορά.

Επίσης εργάστηκε ως μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Stellar Acquisition III και διετέλεσε γραμματέας του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ (1993-1996).

Επίσης θήτευσε ως αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Ναυλομεσιτών (2015-2017), ενώ ήταν μέλος της Επιτροπής Γυναικών Επιχειρήσεων (WIB) του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου από το 2016.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Women International Shipping and Trading Association (WISTA), όπου υπηρέτησε ως ταμίας για τέσσερα χρόνια.

Το 2022 τιμήθηκε από τη WISTA Hellas με το βραβείο «Leadership Award» ως αναγνώριση της προσφοράς της και της ανάδειξης του ρόλου της γυναίκας στο χώρο της ναυτιλίας.

Η Ισιδώρα Ν. Θεοτοκά είναι Senior Chartering Manager της Hellaschart με 30ετή εμπειρία στη ναυτιλία. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της εταιρείας, ήταν ανώτερο στέλεχος στην Hellastir Shipping Agencies και υπεύθυνη ναυλώσεων στο World Chartering του ομίλου εταιρειών του εφοπλιστή Πατέρα.

Είναι μέλος του Women International Shipping and Trading Association (WISTA).

Σπούδασε Θεολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος MSc στη Ναυτιλία, το Εμπόριο και τα Οικονομικά από το City University Business School.

Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Ποσειδώνια 2024»