• Top20

    ΚΩΣΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

    • NewsRoom
    Κωστής Φραγκούλης, Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά

    Κωστής Φραγκούλης, Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά


    Ο Κωστής Φραγκούλης είναι από τα πρόσωπα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξωστρέφεια της ελληνικής ναυτιλίας και της διασύνδεσής της με παγκόσμιους θεσμούς.

    Από τον Σεπτέμβριο του 2019 βρίσκεται στο πηδάλιο του Propeller Club του Πειραιά, από όπου επιδίδεται με ζήλο στη δημιουργία ενός πλαισίου αρμονικού διαλόγου ανάμεσα στα μέρη της ναυτιλιακής κοινότητας. Πρόκειται για το ιστορικό σωματείο που έχει στόχο την προώθηση, προαγωγή και υποστήριξη της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας και επιτελεί παράλληλα πλούσιο κοινωνικό έργο προς την ελληνική κοινωνία.

    Μάλιστα, στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο του Propeller Club στο Charleston της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Κωστής Φραγκούλης εκλέχθηκε 1ος αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Διοικητικού Συμβουλίου. Μία σημαντική θέση που τον καθιστά αυτομάτως φαβορί για την προεδρία, τον Σεπτέμβριο του 2025.

    Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει καταγωγή από την Κάσο και την Κεφαλονιά και προέρχεται από οικογένεια με μακρά ναυτιλιακή παράδοση. Ο πατέρας του, Γιάννης Φραγκούλης, υπήρξε από τους πιο στενούς συνεργάτες του αείμνηστου Σταύρου Νιάρχου.

    Σπούδασε οικονομικές επιστήμες και είναι κάτοχος πτυχίου από το Πανεπιστήμιο του Ρίτσμοντ του Ηνωμένου Βασιλείου στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

    Το 1991 ο Κωστής Φραγκούλης ίδρυσε τον όμιλο Franman Group, με στόχο να παρέχει υψηλού επιπέδου διαφοροποιημένες υπηρεσίες  στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Έχοντας συμπληρώσει πάνω από 30 χρόνια δυναμικής παρουσίας στη ναυτιλιακή αγορά, ο όμιλος παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών εστιάζοντας στην προώθηση του ναυπηγικού εξοπλισμού, στις επισκευές πλοίων, στις υπηρεσίες ασφαλείας, στο trading ναυτιλιακού εξοπλισμού και εξαρτημάτων πλοίων, στο engineering και στις συμβουλευτικές υπηρεσίες.

    Κατέχει ηγετική θέση στη διεθνή αγορά και εκπροσωπεί περισσότερες από 130 κορυφαίες εταιρείες της ναυτιλιακής βιομηχανίας, προωθώντας τον εξοπλισμό, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε περισσότερους από 600 πελάτες στην Ελλάδα, ενώ έχει παρουσία και σε άλλες 13 χώρες.

    Το 2020, ο Κωστής Φραγκούλης τιμήθηκε με το Βραβείο Ευκράντη Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας. Μία αναγνώριση της εμπνευσμένης και καλοσχεδιασμένης στρατηγικής του για τη βελτίωση της γενικής εικόνας της ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας και την υιοθέτηση καινοτόμων μεθόδων επικοινωνίας σε όλες τις επιχειρηματικές και συλλογικές του δράσεις.

    Επίσης, έχει αναλάβει την τιμητική θέση του Έλληνα Πρεσβευτή για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Sailors’ Society, ο οποίος έχει ως βασικό σκοπό την υποστήριξη και την αρωγή των ναυτικών σε όλα τα λιμάνια του κόσμου.

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Ποσειδώνια 2024»



    ΣΧΟΛΙΑ