Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top20

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Κώστας Οικονόμου

Ο Κωνσταντίνος Οικονόμου, ανέλαβε την διεύθυνση του ναυτιλιακού τμήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας με σκοπό να διαμορφώσει με σταθερά βήματα, ένα ισχυρό πυλώνα χρηματοδότησης των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών.

Διαθέτει σημαντική εμπειρία στον τομέα της ναυτιλιακής τραπεζικής για περισσότερα από 23 χρόνια σε εθνικό και διεθνές περιβάλλον, έχοντας εργαστεί σε θέσεις ευθύνης σε τραπεζικά ιδρύματα όπως η Bank of Nova Scotia, FBBank, EFG Eurobank, Τράπεζα Κύπρου, Τράπεζα Πειραιώς, ενώ πριν ένα έτος προσελήφθη από την Παγκρήτια Τράπεζα για την δημιουργία της Ανώτερης Διεύθυνσης Ναυτιλιακής Τραπεζικής.

Κατέχει πτυχίο στα Οικονομικά και Διοίκηση Διεργασιών από το Lancaster University της Αγγλίας, καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο στην Ναυτιλιακή Πολιτική (ναυτιλία & Εμπόριο) από το Πανεπιστήμιο Cardiff της Ουαλίας.

Είναι επίσης πιστοποιημένος οικονομολόγος από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό ως έφεδρος αξιωματικός οικονομικού με το βαθμό του ανθυπολοχαγού. Είναι μέλος της Ένωσης Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας από το 2002, εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο από τον Μάιο του 2011 και σήμερα κατέχει την θέση του Γενικού Γραμματέα.

Η παρουσία του Κωνσταντίνου Οικονόμου, προσέδωσε χαρακτηριστικά δυναμικής εισόδου της Παγκρήτιας Τράπεζας στο χώρο της Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης.

Αφού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχει καταφέρει να δημιουργήσει σημαντικό ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο, με ταυτόχρονη αύξηση των καταθέσεων και των παράλληλων εργασιών, καλύπτοντας καθημερινές ανάγκες του ναυτιλιακού πελατολογίου με ανταγωνιστικές υπηρεσίες και τιμολογήσεις.

Πριν από έναν χρόνο η τράπεζα, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού, επέλεξε να δραστηριοποιηθεί στην Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση, δημιουργώντας τη Διεύθυνση Ναυτιλίας.

Βασικός στόχος της Παγκρήτιας, από την πρώτη στιγμή της δραστηριοποίησης της στην ναυτιλία, είναι να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την κάλυψη των εξειδικευμένων επιχειρησιακών αναγκών των ναυτιλιακών εταιρειών και εξατομικευμένα προϊόντα, σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Μέσα από την Διεύθυνση Ναυτιλίας, η Παγκρήτια επιδιώκει να εξυπηρετήσει όλο το φάσμα των ναυτιλιακών εταιρειών. Η διοίκηση της τράπεζας στελέχωσε με μεθοδικότητα τη Διεύθυνση, με στόχο την προσφορά του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στον πελάτη.

Το μεγάλο «στοίχημα» του Κωνσταντίνου Οικονόμου για το νέο σχήμα ήταν η άμεση ανταπόκριση, με ταχύτητα και ευελιξία στα αιτήματα των πελατών. Ένα στοίχημα που μέχρι σήμερα δείχνει να το κερδίζει.

Η Παγκρήτια κατάφερε να δημιουργήσει ένα σημαντικό ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο, αποτελούμενο από μικρούς, μεσαίους αλλά και μεγάλους ναυτιλιακούς οίκους, με ποιοτικό και νεαρό σε ηλικία ενυπόθηκο στόλο.

Η τράπεζα μέρα με την μέρα κατακτά ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη της αγοράς, με την Διεύθυνση Ναυτιλίας να έχει κλείσει μόλις τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

Χαρακτηριστικό της επιτυχημένης εισόδου της Παγκρήτιας στην ναυτιλιακή χρηματοδότηση, είναι η παρουσία της στην λίστα της ετήσιας έκθεσης της Petrofin Research, σύμφωνα με την οποία διαθέτει χαρτοφυλάκιο στην ελληνική ναυτιλία ύψους 74,25 εκατ. δολαρίων. Ένα χαρτοφυλάκιο που διαρκώς μεγαλώνει. Μέσα στο τρέχον έτος η χρηματοδότηση προς τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, ήδη έχει ξεπεράσει τα 100 εκατ. δολάρια.

Στο προσεχές διάστημα, ο Κωνσταντίνος Οικονόμου και η Παγκρήτια Τράπεζα επιθυμούν να δώσουν έμφαση στην ανάπτυξη τόσο του δανειακού χαρτοφυλακίου της όσο και των παράλληλων εργασιών, με υιοθέτηση συνεχώς καλύτερων πρακτικών της αγοράς. Στόχος τους είναι να αποτελέσει η τράπεζα έναν «υπολογίσιμο παίχτη» στον τομέα της ναυτιλιακής χρηματοδότησης.

Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Ποσειδώνια 2024»