Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top20

ΕΙΡΗΝΗ ΝΟΤΙΑ

Ειρήνη Νοτιά

Ειρήνη Νοτιά

Η Ειρήνη Νοτιά είναι μια καταξιωμένη επιχειρηματίας, που ξέρει να υλοποιεί πρωτοπόρες ιδέες.

Εργάστηκε στη Νέα Υόρκη σε εταιρείες χονδρεμπορίου, λιανεμπορίου και σε πολυεθνικούς οργανισμούς όπως η IBM & Nichiman America, πριν εισέλθει στον χώρο της ναυτιλίας, και συγκεκριμένα στο bunkering, όπου δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία.

Μεγαλωμένη στη Νέα Υόρκη, νιώθει τυχερή που έζησε εκεί τόσα καλά χρόνια, αλλά παράλληλα νιώθει τυχερή και για την ελληνική καταγωγή της.

Τονίζει πάντα ότι έχει επιρροές χιώτικες, συριανές, κασιώτικες και κρητικές λόγω της καταγωγής των γονιών και των παππούδων της.

Επίσης, υποστηρίζει ότι έχει πάρει τα καλύτερα στοιχεία από τις δυο χώρες που αγαπάει πολύ, την Ελλάδα και την Αμερική, και στόχος της είναι να τα μεταφέρει στους νέους της Ελλάδας.

Είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μάρκετινγκ & Πολιτικές Επιστήμες) από το Πανεπιστήμιο Pace University της Νέας Υόρκης. Επίσης έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις Ανθρώπινες Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Μπρούκλιν, στο τμήμα Ψυχολογίας.

Από το 1999 άρχισε να εργάζεται ως μεσίτης καυσίμων και το 2002 ίδρυσε στην Ελλάδα την εταιρεία μεσιτείας ναυτιλιακών καυσίμων Prime Petroleum Services, την οποία το 2018 εξέλιξε και μετονόμασε σε Prime’s BunkersPlus Services. Έχει ειδικευτεί στην ελληνική ναυτιλιακή αγορά φέρνοντας σε επαφή τους Έλληνες εφοπλιστές με προμηθευτές της παγκόσμιας αγοράς καυσίμων.

Η εταιρεία χάρη στην τεχνογνωσία της στις προμήθειες καυσίμων και τη φήμη που απέκτησε γρήγορα, μέσα σε μια δεκαετία τριπλασίασε την πελατεία της, έγινε εξουσιοδοτημένος μεσίτης της BP Marine και αργότερα εγκεκριμένος μεσίτης καυσίμων της SHELL.

Πέρα από την επιτυχημένη πορεία της στον χώρο των επιχειρήσεων, η Ειρήνη Νοτιά από νεαρή ηλικία συμμετέχει σε κοινωφελείς οργανισμούς.

Η προθυμία της να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους την οδήγησε το 2015 στην δημιουργία της μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρείας Project Connect που συνδέει την εκπαίδευση με τη ναυτιλία και την αγορά εργασίας.

Παρέχει ευκαιρίες και υποστηρίζει ενεργά νέους και νέες που θέλουν να εργαστούν επαγγελματικά στη ναυτιλιακή βιομηχανία, προσφέροντας πρόσβαση στην καινοτόμα ηλεκτρονική της πλατφόρμα CV Platform, δίνοντας τη δυνατότητα για online ανάρτηση βιογραφικών σημειωμάτων.

Η ίδια εταιρεία εδώ και οχτώ χρόνια εισήγαγε στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Λύκειο και ΕΠΑΛ) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Adopt a Ship «Υιοθεσία Πλοίου», το οποίο ανοίγει καινούργιους ορίζοντες στις νέες γενιές, στους δασκάλους τους και στις οικογένειές τους μαθαίνοντας τους για το διεθνές εμπόριο, τη ναυτιλία και τη ζωή στην θάλασσα.

Το motto της Ειρήνης είναι: «Γνωρίστε τον εαυτό σας και βρείτε τον σκοπό στην ζωή σας».

Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Ποσειδώνια 2024»