Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top20

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

Γιάννης Κοτζιάς

Γιάννης Κοτζιάς

Ο Ιωάννης Ν. Κοτζιάς, με εμπειρία σχεδόν 40 χρόνια στις ναυλομεσιτείες, είναι για πέμπτη συνεχόμενη θητεία Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων (HSA).

Ο πατέρας του, Νίκος Κοτζιάς, αποτελεί εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής ναυτιλίας και ήταν ένας από τους συνιδρυτές της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά.

Η οικογένειά Κοτζιά είναι η παλαιότερη ναυλομεσιτική οικογένεια στην Ελλάδα, δραστηριοποιούμενη στις αγοραπωλησίες και τις ναυλώσεις των πλοίων από το 1893, ενώ ο Ιωάννης Κοτζιάς αποτελεί την τέταρτη γενιά που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.

Κατέχει πτυχίο MSc στο Shipping Trade and Finance από το City University CASS Business School (UK), καθώς και πτυχίο Οικονομικών, BSc από το Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ (UK).

Είναι ένας εκ των ιδρυτών της Xclusiv Shipbrokers Inc., η οποία ιδρύθηκε τον Νοέμβριο 2017, από μια έμπειρη ομάδα, πιστή στις αρχές της και αφοσιωμένη στην παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών μεσιτείας πλοίων, που έχει χτίσει ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης με τους πελάτες της.

Μάλιστα το 2019, η εταιρεία τιμήθηκε στα ελληνική βραβεία Lloyds List ως «Ναυλομεσίτης της Χρονιάς».

Κατά τα χρόνια λειτουργίας της έχει υλοποιήσει περισσότερες από 350 συμφωνίες αγοραπωλησίας, παρέχοντας σημαντικές χρηματοοικονομικές λύσεις.

Η Xclusiv Shipbrokers εξυπηρετεί ένα παγκόσμιο δίκτυο στρατηγικών συνεργασιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Άπω Ανατολή, έχοντας κάνει συναλλαγές με περισσότερες από 17 διαφορετικές χώρες.

Σήμερα, η Xclusiv Shipbrokers διαθέτει 10 μεσίτες που ειδικεύονται σε συναλλαγές νεότευκτων πλοίων και σε αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων, καλύπτοντας όλους τους τομείς της παραδοσιακής εμπορικής ναυτιλίας (bulkers, δεξαμενόπλοια, gas carriers, επιβατηγά, RoRo και containerships).

Η εταιρεία συνεργάζεται και βρίσκεται στα πάνελ πολλών ελληνικών και ξένων τραπεζών αναλαμβάνοντας αποτιμήσεις για λογαριασμό τους, παρέχοντας τους πληροφορίες, επικύρωση πληροφοριών, συμβουλές και πραγματοποιώντας παρουσιάσεις που αναδεικνύουν τις γνώσεις της αγοράς.

Ο Ιωάννης Κοτζιάς έχει ολοκληρώσει έναν σεβαστό αριθμό σύνθετων συναλλαγών πώλησης και αγοράς πλοίων και έχει υλοποιήσει αρκετά πολύπλοκα deals.

Διατέλεσε ναυτιλιακός σύμβουλος του TGOS και του AMSCC του ΝΑΤΟ και είναι σύμβουλος ναυτιλιακών θεμάτων σε πολλές ελληνικές και διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες.

Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορα φόρα και συνέδρια ως προσκεκλημένος ομιλητής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και ήταν ο παραγωγός και συμπαρουσιαστής του πρώτου εβδομαδιαίου προγράμματος ναυτιλίας που μεταδόθηκε ζωντανά στην ελληνική τηλεόραση.

Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Ποσειδώνια 2024»