Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top20

ΧΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Χάρης Αντωνίου

Χάρης Αντωνίου

Ο Χάρης Αντωνίου είναι ιδρυτής και επικεφαλής της Neptune Maritime Leasing, της πλατφόρμας ναυτιλιακής χρηματοδοτικής μίσθωσης, στην οποία έχουν επενδύσει η Costamare του Κωστή Κωνσταντακόπουλου και το Latsco Family Office της οικογένειας Λάτση.

Η Neptune Leasing, που δραστηριοποιείται από το 2021, έχει εισέλθει δυναμικά στην αγορά παρέχοντας ευέλικτες λύσεις χρηματοδότησης σε πλοιοκτήτες. Το 2023 συνέχισε την αναπτυξιακή της πορεία, έχοντας πλέον ολοκληρώσει συναλλαγές χρηματοδοτικής μίσθωσης για 23 πλοία, συνολικής αξίας περίπου 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Χάρης Αντωνίου, έχει πολύπλευρη εμπειρία και σχεδόν επί τρεις δεκαετίες, κατείχε διάφορες εκτελεστικές και διοικητικές θέσεις σε κορυφαία ιδρύματα του χρηματοπιστωτικού τομέα, εστιάζοντας πάντα σε επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, των εμπορευμάτων και των μεταφορών.

Είναι κάτοχος MSc από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και MBA από το Rotterdam School of Management (Erasmus University). Έχει επίσης ολοκληρώσει με επιτυχία το Πρόγραμμα Γενικής Διοίκησης του Harvard Business School.

Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Amsterdam Trade Bank από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Φεβρουάριο του 2020.

Νωρίτερα, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της AMCI, ενός ιδιωτικού ομίλου που επικεντρώνεται σε έργα και δραστηριότητες εξόρυξης, στο trading, στις μεταφορές και τις επενδύσεις private equity.

Από το 2009 έως το 2013 εργάστηκε ως επικεφαλής Ενέργειας, Εμπορευμάτων και Μεταφορών και ήταν μέλος της ομάδας διαχείρισης της ABN AMRO, όπου ηγήθηκε της διεθνούς επέκτασης των δραστηριοτήτων της.

Διακρίνεται για το πάθος του και την υψηλή του κατάρτιση στον τομέα της τεχνολογίας και θεωρείται από τους πρωτοπόρους στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας.

Είναι εταίρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Natech SA, μίας ευρωπαϊκής fintech που αναπτύσσει τραπεζικά συστήματα για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε περισσότερες από 40 χώρες.

Επίσης, ως συνεργάτης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Advent Technologies Inc., κορυφαίας εταιρείας στην ανάπτυξη τεχνολογίας κυψελών καυσίμου, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην διαδικασία άντλησης κεφαλαίων και στην εισαγωγή της στο Nasdaq.

Ο κ. Αντωνίου ήταν από τους πρωτεργάτες της συμφωνίας Poseidon Principles, υποστηρικτής των United World Colleges στις Κάτω Χώρες και μέλος του Abundance 360. Επίσης, είναι μέλος του ΔΣ του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Komvos/Node – Δίκτυα Παγκόσμιου Ελληνισμού.

Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Ποσειδώνια 2024»