• Ποσειδώνια

    Ted Petrone (Navios Maritime Partners): Η αγορά είναι με το μέρος μας

    • NewsRoom
    Ο αντιπρόεδρος της Navios Maritime Partners, Ted Petrone

    Ο αντιπρόεδρος της Navios Maritime Partners, Ted Petrone


    Την αισιοδοξία του για την πορεία της αγοράς των τάνκερ εξέφρασε ο Ted Petrone, αντιπρόεδρος του ναυτιλιακού κολοσσού Navios Maritime Partners.

    «Συνήθιζα να λέω… ότι οι αγορές των δεξαμενόπλοιων θα κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το νέο μου σύνθημα είναι ότι θα είναι σε υψηλότερα επίπεδα για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο Petrone μιλώντας σε πάνελ την ημέρα έναρξης των Ποσειδωνίων.

    Ως αποτέλεσμα, η αγορά «αρχίζει να βοηθά τα ενδιαφερόμενα μέρη και την εφοδιαστική αλυσίδα να βγουν μπροστά και να κάνουν πιο μακροπρόθεσμες συμφωνίες», πρόσθεσε.

    «Την περασμένη δεκαετία, δεν χρειαζόταν να προχωρούν σε μακροχρόνιες ναυλώσεις, οπότε μόνο το 10% του στόλου ήταν σε μακροχρόνιες ναυλώσεις. Σήμερα, χρειάζονται χάλυβα, έρχονται σε εμάς, οπότε θεωρώ ότι το συγκεκριμένο ποσοστό έχει ανέλθει στο 40%», ανέφερε.

    «Τώρα έχουμε κοινοπραξίες με πετρελαϊκές εταιρείες και καθόμαστε στο τραπέζι και συζητάμε για το τι θα κάνουμε στη συνέχεια», πρόσθεσε.

    «Η αγορά είναι με το μέρος μας – αν η αγορά VLCC ήταν π.χ. στα 15.000 δολάρια την ημέρα, δεν θα είχαμε καν θέση στο τραπέζι», είπε.

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Ποσειδώνια 2024»



    ΣΧΟΛΙΑ