• Οργανισμός Λιμένος Καβάλας, Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου, Οργανισμός Λιμένος Βόλου, Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας

    Οργανισμός Λιμένος Καβάλας, Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου, Οργανισμός Λιμένος Βόλου, Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας

    Ποσειδώνια

    Ένωση Λιμένων Ελλάδος: Σε τροχιά δυναμικού μετασχηματισμού τα ελληνικά λιμάνια

    • NewsRoom

    Η Ένωση Λιμένων Ελλάδος αποτελείται από το σύνολο των Οργανισμών Λιμένων της χώρας καθώς και των σημαντικότερων Λιμενικών Ταμείων.

    Αντικείμενό της είναι η αντιμετώπιση και προώθηση όλων των θεμάτων που αφορούν τους ελληνικούς λιμένες, μέσα στο πλαίσιο της Ελληνικής, Ευρωπαϊκής και Διεθνούς νομοθεσίας.

    Έχει πολλαπλασιάσει τη δραστηριότητά της και επιταχύνει ρυθμούς, ανεβάζοντας παράλληλα την αναγνωρισιμότητά της ως συνδέσμου, με θετικό πρόσημο προσφοράς στις εξελίξεις, στον ευρύτερο κλάδο της ναυτιλίας.

    Οργανισμός Λιμένος Πειραιά
    Οργανισμός Λιμένος Πειραιά

    Η οικοδόμηση και διατήρηση σχέσεων με εθνικές, περιφερειακές και διεθνείς οργανώσεις, ενώσεις και αντιπροσωπείες αποτελεί έναν από τους σκοπούς της και για το λόγο αυτό συμμετέχει ενεργά σε τρεις σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς: Στη Διεθνή Ένωση Μεσογειακών Λιμένων (MEDPorts), στη Διεθνή Ένωση Λιμένων και Πόλεων (AIVP) και στην Παγκόσμια Ένωση Λιμένων (IAPH).

    Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης
    Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης

    Η ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών για θέματα ανάπτυξης και διαχείρισης των λιμένων. Η λειτουργία γραφείου τεκμηρίωσης και η δημιουργία βάσεων δεδομένων.

    Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας
    Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας

    Η μελέτη, γνωμοδότηση και διαμόρφωση προτάσεων αναφορικά με την ανάπτυξη και επέκταση των θαλασσίων διαδρόμων όπως προσδιορίζονται από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική νομοθεσία.

    Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου
    Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου

    Η διαμόρφωση απόψεων αναφορικά με στρατηγικά ζητήματα σχετικά με την οργάνωση, τη διοίκηση, την αποδοτική ανάπτυξη, τη λειτουργία, τη διαχείριση και την προώθηση των λιμένων και άλλων λιμενικών εγκαταστάσεων.

    Οργανισμός Λιμένος Πατρών
    Οργανισμός Λιμένος Πατρών

    Η παρουσίαση και προώθηση θέσεων και προτάσεων σε κυβερνητικούς και άλλους οργανισμούς σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Η συνεργασία με την Πολιτεία και η υποβοήθηση των αρμοδίων αρχών για τη διαμόρφωση του σχετικού κανονιστικού πλαισίου και την ορθή προσαρμογή των ελληνικών λιμένων προς τις ρυθμιστικές διατάξεις που απορρέουν από το Ελληνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.

     Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας
    Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας

    Η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων μέσω της συμμετοχής της σε προγράμματα και πρωτοβουλίες ανάπτυξης εθνικού και ευρωπαϊκού κοινοτικού επιπέδου και ερευνητικών προγραμμάτων.

    Η εκπόνηση τεχνικοοικονομικών μελετών, αξιολόγησης επενδύσεων και αναπτυξιακών έργων λιμενικής διαχείρισης.

    Η λειτουργία γραφείου συμβουλευτικής υποστήριξης για τα μέλη της και για τις δυνατότητες ανάληψης και ένταξης έργων σε κοινοτικά επιχειρησιακά και περιφερειακά προγράμματα.

    Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας
    Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας

    Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον ουσιαστικό ρόλο των ελληνικών λιμένων στην εθνική περιφερειακή, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, είναι μερικοί από τους σκοπούς της Ένωσης.

    Τέλος η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης, επιμόρφωσης και εκπαίδευσης στο προσωπικό των μελών της και σε τρίτους, αναφορικά με τη λειτουργία του λιμενικού συστήματος και τις ναυτιλιακές υπηρεσίες, είναι ένας σημαντικός σκοπός και για το λόγο αυτό έχει συστήσει και υποστηρίζει ενεργά το ΚΔΒΜ Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης ‘ΕΞΑΝΤΑΣ’.

    Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης
    Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης

    Τα ελληνικά λιμάνια βρίσκονται σε τροχιά δυναμικού μετασχηματισμού για να αντιμετωπίσουν τρεις πολύ σημαντικές προκλήσεις: πρώτον, την πράσινη μετάβαση με τη χρήση ανανεώσιμων και άλλων καθαρών πηγών ενέργειας, δεύτερον την προώθηση και ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης, και τρίτον, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών λιμένων στο επίπεδο που μπορεί και οφείλει να βρίσκεται η χώρα μας, ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο της ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Οργανισμός Λιμένων Νήσου Ευβοίας
    Οργανισμός Λιμένων Νήσου Ευβοίας

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Ποσειδώνια 2024»