Μια νέα μελέτη έχει βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο για την προστασία του εγκεφάλου από εξωτερικές απειλές, όπως η ρύπανση: τρώγοντας ψητά ψάρια.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό της “Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας”, διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση ψημένων ή μαγειρεμένων στον φούρνο ψαριών μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα, βοηθά στην προστασία του εγκεφάλου από τις αρνητικές επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, χάρη στη δύναμη των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Τα θρεπτικά αυτά συστατικά, είναι ένας τύπος πολυακόρεστου λίπους, που θεωρείται «απαραίτητο λίπος» επειδή ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει αρκετά χωρίς να τα λάβει μέσω τροφής και τα ψάρια είναι μια δημοφιλής πηγή για πολλές δίαιτες.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr