• Portraits.gr

    Τα ωραιότερα μέρη του πλανήτη για να απολαύσετε την «χρυσή ώρα» του ηλιοβασιλέματος

    • Βίκυ Βενιού


    Και ποιος δεν είναι λάτρης της ώρας εκείνης του ηλιοβασιλέματος, που όλη η πλάση γίνεται πιο όμορφη, πιο γλυκιά, παίρνοντας μαγικά χρώματα σε έντονες αποχρώσεις.

    Το ηλιοβασίλεμα είναι μία ξεχωριστή στιγμή της ημέρας. Είτε βρίσκεται κανείς σε μία παραλία, είτε μέσα στο αυτοκίνητό του, στην πόλη, προσπαθώντας να φτάσει γρήγορα στον προορισμό του, η ώρα που ο βασιλιάς ήλιος αποχαιρετά την πλάση για να βασιλέψει και να δώσει τη θέση του στη νύχτα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

    Τα χρώματα που παίρνει ο ουρανός σχηματίζουν ίσως την πιο πλούσια παλέτα της ημέρας και προσφέρουν μοναδικό θέαμα. Η ώρα αυτή, όπου κι αν βρισκόμαστε δεν μπορεί παρά να μας συνεπάρει και να μας κάνει να σκεφτούμε εκείνο που κατά καιρούς συνειδητοποιούμε: πόσο θαυματουργή μπορεί να είναι η φύση.

    Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι φορές που ένα μόνο ηλιοβασίλεμα είναι αρκετό για να μας φτιάξει την διάθεση, να μας χαρίσει ένα χαμόγελο, να κάνει μία δύσκολη στιγμή λίγο πιο γλυκιά.

    Το ηλιοβασίλεμα, όπου κι αν μας βρίσκει χαρίζει μαγικές εικόνες. Υπάρχουν, όμως, ορισμένα μέρη, στα οποία το ηλιοβασίλεμα είναι μία πραγματικά μαγική εμπειρία, μία ιεροτελεστία, ένα ξεχωριστό αξιοθέατο, που πρέπει να δούμε πηγαίνοντας εκεί. Στα μέρη αυτά, την ώρα του δειλινού, η πλάση κάνει τα μαγικά της και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά ανεπανάληπτο.

     

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ