Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Portraits.gr

«Σας γράφω από την Ιταλία, σας γράφω λοιπόν από το μέλλον σας»: Μία επιστολή που συγκλονίζει

Η Francesca Melandri είναι συγγραφέας και ζει στη Ρώμη, όπου βρίσκεται απομονωμένη από τις 9 Μαρτίου. Η πανδημία έφερε τα πάνω-κάτω στη ζωή της. Η χώρα της βιώνει τον πανικό μέρες πριν έρθει η δική μας σειρά να τον αντιμετωπίσουμε.

Η Francesca έγραψε μία επιστολή στη Libération, απευθυνόμενη αρχικά στη Γαλλία, κι έπειτα σε όλους εμάς. «Ένα γράμμα στους Γάλλους από το μέλλον», όπως το βάφτισε.

«Σας γράφω από την Ιταλία, σας γράφω λοιπόν από το μέλλον σας. Βρισκόμαστε εκεί που θα βρίσκεστε εσείς σε λίγες ημέρες. Οι καμπύλες της επιδημίας μάς δείχνουν αγκαλιασμένους σε έναν παράλληλο χορό όπου βρισκόμαστε μερικά βήματα μπροστά από σας, όπως το Ουχάν ήταν σε σχέση με μας πριν από μερικές εβδομάδες. Βλέπουμε ότι συμπεριφέρεστε όπως συμπεριφερόμασταν εμείς. Κάνετε τις ίδιες συζητήσεις που κάναμε πριν από λίγο καιρό, ανάμεσα σ’αυτούς που έλεγαν ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι σαν γρίπη και σ’εκείνους που είχαν καταλάβει. Από εδώ, από το μέλλον σας, ξέρουμε για παράδειγμα ότι όταν σας πουν να μείνετε κλεισμένοι στα σπίτια σας , άλλοι θα επικαλεστούν τον Φουκό κι άλλοι τον Χομπς. Πολύ γρήγορα, όμως, θα αρχίσετε να κάνετε άλλα πράγματα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.