Τα καυτερά φαγητά, είναι τόσο έντονα, που είτε κάποιος δεν διανοείται να τα φάει, είτε είναι φανατικός με αυτά. Εκτός όμως από το κομμάτι της γεύσης, έχει σημασία να γνωρίζουμε το αν τελικά είναι ωφέλιμα ή όχι για την υγεία.

Μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι μάλλον κάνουν καλό, δεδομένου ότι τα μπαχαρικά έχουν πολλές θρεπτικές ιδιότητες. Στην πραγματικότητα όμως, τα πολύ καυτερά φαγητά, δεν προάγουν πάντα την υγεία και αυτό γιατί ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός.

Η ανοχή που έχει ο καθένας στα πικάντικα τρόφιμα διαφέρει. Ενώ μερικοί μπορούν να δεχθούν με ευκολία περισσότερες ποσότητες, άλλοι τείνουν να αισθάνονται άρρωστοι μετά την κατανάλωση μπαχαρικών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr