Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Portraits.gr

Πώς να προφυλαχτείτε από τον κορονοϊό όταν θα συγκεντρώνεστε στο σπίτι το χειμώνα

Γνωρίζουμε όλοι ότι ο κορονοϊός ανέχεται πιο εύκολα τις χαμηλές θερμοκρασίες, γι’ αυτό και όσο αλλάζει ο καιρός, οι επιστήμονες όπως και οι κυβερνήσεις ανησυχούν περισσότερο για την εξάπλωση του. Αυτό άλλωστε μαρτυρά το νέο κύμα κρουσμάτων που έφερε το δεύτερο ξέσπασμα του.

Η χρήση μάσκας, το πλύσιμο των χεριών και τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων, παραμένουν τα πιο αποτελεσματικά μέτρα προστασίας από την έκθεση σε αυτόν. Όμως ακόμα και έτσι, η καθημερινότητα συνεχίζεται και αρκετοί επιλέγουν να βλέπουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα μέσω μικρών συγκεντρώσεων στο σπίτι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμα και αυτή η φυσιολογική πράξη, μπορεί να προκαλέσει τη διασπορά του ιού, λόγω των ασυμπτωματικών φορέων. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε, ειδικά τώρα το χειμώνα, που η παραμονή σε εξωτερικούς χώρους θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr