Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Portraits.gr

Ο κορονοϊός έφερε τη συντριβή της εποχικής εργασίας

Η έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων πλησιάζει, όμως φέτος σε αντίθεση με άλλες χρονιές, οι προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων προβλέπονται πολύ λιγότερες, λόγω της κρίσης που έφερε ο κορονοϊός.

Σε μία πρόσφατη έρευνα 50 μεγάλων επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, από την παγκόσμια εταιρεία συμβούλων Korn Ferry, βρέθηκε ότι 47% από αυτές, αντιμετωπίζει πρόβλημα με την πρόσληψη εργαζομένων για την περίοδο των διακοπών, λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με όσα αναφέρει Business Insider .

Οι αγγελίες για εποχιακές θέσεις εργασίας, μειώθηκαν κατά 11% φέτος και ο αριθμός των ατόμων που αναζητούν εποχική εργασία έχει μειωθεί περίπου στο 38%, δήλωσε η οικονομολόγος AnnElizabeth Konkel στο Reuters . Φέτος, μόνο το 37% των εποχιακών θέσεων εργασίας είναι προσωρινές, σε σύγκριση με το 54% πέρυσι, γεγονός που υποδηλώνει επιστροφή σε θέσεις εργασίας που χάθηκαν την άνοιξη.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr