Οι νευροεπιστημονικές έρευνες, συνεχίζουν να αποκαλύπτουν ενδιαφέροντα γεγονότα, σχετικά με τις θετικές επιδράσεις που έχουν στον οργανισμό μερικά από τα αγαπημένα μας ποτά και τρόφιμα. Το πιο πρόσφατο εύρημα, αναφέρει ότι ο καφές, το τσάι (σε μικρότερό βαθμό) και η σοκολάτα, ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου.
Σύμφωνα με μια κοινή μελέτη από το Εθνικό Ινστιτούτο Γήρανσης και το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, μια κατηγορία χημικών που βρίσκεται στον καφέ, το τσάι και τη μαύρη σοκολάτα (κακάο) «έχει σαφείς επιδράσεις στη δραστηριότητα του νευρωνικού δικτύου, προωθεί τη συνεχή γνωστική απόδοση και μπορεί να προστατεύσει τους νευρώνες από τη δυσλειτουργία και το θάνατο, τη νόσο του Αλτσχάιμερ και τη νόσο του Πάρκινσον».
Διαβάστε περισσότερα στο Portraits.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Μπλόκο» Στουρνάρα στο σχέδιο των τραπεζών για το νέο IRIS
- Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με τις μετοχές των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Eurobank, τον χρυσό και το πετρέλαιο
- O Σαμαράς, οι μετοχές, το ΜΜ και ο Ηλιάδης, ο «Τρελαντώνης» και οι 6, η BSB στο ΧΑ, ο Κούστας και η ηθοποιός της βιντεοκασέτας, η απαίτηση του pirouetter, τι λέει η EDISON για τα media και η συγκίνηση του Χατζηδάκη
- Έξι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν ρευστότητα 2, 5 δισ. δολάρια και πέντε εξασφαλισμένα έσοδα 14,65 δισ. δολάρια!