Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Portraits.gr

Mελέτη βρίσκει νευρολογικά συμπτώματα στους περισσότερους ασθενείς με Covid-19

Όπως είναι γνωστό, η νέα νόσος του κορονοίού, δεν επηρεάζει μόνο τη λειτρουργία των πνευμόνων, αλλά προσβάλλει και άλλα ζωτικά όργανα. Μάλιστα το αρνητικό είναι, ότι ακόμα και αν ο ασθενής γιατρευτεί από τον ιό, μπορεί να έχει υποστεί μόνιμη βλάβη σε κάποιο από αυτά.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 5 Οκτωβρίου στο «Annals of Clinical and Translational Neurology», αποκαλύπτεται ότι οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με covid-19 εμφάνισαν νευρολογικά συμπτώματα, όπως μυϊκό πόνο, πονοκεφάλους και εγκεφαλοπάθεια, προκαλώντας όπως ήταν επόμενο ανησυχία στους επιστήμονες.

Ο λόγος που αυτό έχει τόσο μεγάλη αξία, είναι επειδή πρόκειται για τη μεγαλύτερη αμερικανική μελέτη μέχρι σήμερα, σχετικά με το πώς ο ιός επηρεάζει μακροπρόθεσμα το νευρικό σύστημα και πώς θα μπορούσε να θέσει νέες γνωστικές προκλήσεις για τους επιζώντες.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr