Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Portraits.gr

June Almeida: Η γυναίκα που ανακάλυψε τον πρώτο κορονοϊό

Η γυναίκα που ανακάλυψε τον πρώτο ανθρώπινο κορονoϊό ήταν η κόρη ενός Σκωτσέζου οδηγού λεωφορείου, η οποία εγκατέλειψε το σχολείο στα 16. Η June Almeida έγινε πρωτοπόρος στην απεικόνιση διαφόρων ιών, με το έργο της να έρχεται στο επίκεντρο σήμερα λόγω της πανδημίας του COVID-19, που μετρά εκατομμύρια ασθενείς και χιλιάδες νεκρούς παγκοσμίως.

Ο Covid-19 είναι μια νέα ασθένεια, αλλά προκαλείται από έναν κορονοϊό, του οποίου ο τύπος εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τη Δρ. Almeida το 1964 στο εργαστήριό της, στο Νοσοκομείο St Thomas’s του Λονδίνου. Η ιολόγος γεννήθηκε το 1930 και μεγάλωσε σε μια κατοικία κοντά στο πάρκο Alexandra στα βορειοανατολικά της Γλασκόβης. Άφησε νωρίς το σχολείο, έχοντας αποκτήσει λίγες βασικές γνώσεις, αλλά βρήκε δουλειά ως τεχνικός εργαστηρίου στην ιστοπαθολογία στο Royal Infirmary της Γλασκόβης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr