Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Portraits.gr

Οι παραπλανητικές ειδήσεις στο Facebook είναι περισσότερες το 2020 σε σχέση με το 2016

Η παραπληροφόρηση, υπήρχε ανέκαθεν και ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει, το γνωρίζουμε όλοι, κυρίως με όλες τις ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον κορονοϊό, οι οποίες σκοπό είχαν να σπείρουν τον τρόμο, αλλά και να κάνουν λόγο για ανυπόστατες συνομωσίες.

Επίσης, οι αμερικανικές εκλογές, βρίσκονται πάντα στο στόχαστρο τους. Μετά από όλα όσα συνέβησαν το 2016, όταν η Ρωσία χρησιμοποίησε την παραπληροφόρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βοηθήσει τον Donald Trump, οι άνθρωποι ασχολούνται πολύ περισσότερο με τις ψευδείς ειδήσεις στο Facebook σε σχέση με τότε.

Αυτό είναι το εύρημα μίας νέας έρευνας του «German Marshall Fund», ενός μη κομματικού και μη κερδοσκοπικού οργανισμού στις ΗΠΑ. Η μελέτη αναφέρει ότι η αφοσίωση των χρηστών στο Facebook, σε περιεχόμενο από μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία δημοσιεύουν επανειλημμένα άρθρα που είναι ανακριβή ή παραπλανητικά, έχει αυξηθεί κατά 242%, από το τρίτο τρίμηνο του 2016. Παρόμοιοι σύνδεσμοι, που έχουν αναπτυχθεί στο Facebook φέτος, εκτοξεύτηκαν κατά 177 % μόνο για το 2020.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr